Ο Τάσος Γ. Οικονόμου, ανησυχεί για την αλλοίωση που διαβλέπει να επιχειρείται στην περιοχή Παραλιμνίου.

Έντονα θέλω να διαμαρτυρηθώ δημόσια και μέσα από τον έντυπο Τύπο, διά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλοιώσει, και αν μπορέσει να αλλάξει το όνομα της πόλης μας. Να αλλάξουν, αν τους περάσει, και το όνομα του Παραλιμνίου με την ενοποίηση των δήμων, αλλά και τα τοπωνύμια της περιοχής μας.

Διερωτώμαι μάλιστα, αν οι Αρχές μας, το δημοτικό συμβούλιο, το αποδέχονται, νομίζοντας ότι θα αναβαθμιστούμε και θα εκπολιτιστούμε περισσότερο, παίρνοντας το όνομα του Πρωταρά.

Διάβασα στις εφημερίδες την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ότι συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, που επιτέθηκε άσεμνα, σε δύο ανήλικες 14 ετών, στην παραλία της ΜΜΑΔ, στον Πρωταρά. Η συγκεκριμένη παραλία, κύριοι της Αστυνομίας, είναι στον Κάππαρη, και όχι στον Πρωταρά. Διερωτώμαι αν γίνεται προσπάθεια να μας το επιβάλουν σιγά-σιγά. Το δέχονται οι Αρχές μας οι δημοτικές; Και αν δεν συμφωνούν γιατί δεν διαμαρτύρονται;

Το έχω γράψει ξανά, και θα το φωνάζω συνέχεια. Έχετε κάνει λάθος. Λάθος μεγάλο. Γιατί πετάξατε 4 εκατομμύρια, να αγοράσετε το κτήριο που κτίστηκε για τις ανάγκες του Συνεργατισμού, χωρίς χώρο στάθμευσης, ούτε για το προσωπικό του Δημαρχείου; Και μαθαίνουμε ότι, θα χρειαστεί άλλο ενάμισι εκατομμύριο για να γίνει λειτουργικό. Μήπως για να ατενίζετε καλύτερα την τουριστική περιοχή, από το ύψος του συγκεκριμένου κτηρίου; 

Το πολύ χρήμα, και το εύκολο του τουρισμού, έχει επηρεάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου.

Σιωπηλός ο κόσμος μας και δεν εκφράζεται, προσωπικά το αισθάνομαι, αλλά και το ακούω. Υπάρχει έντονη αγανάκτηση.

Άρχοντές μας, ουδείς αλάνθαστος. Κάμετέ το, επιστροφή. Και ας χάσετε… μισό εκατομμύριο. Να το πάρει η κυβέρνηση, να στεγάσει τις δικές της υπηρεσίες, να μην πληρώνει και τόσα πολλά ενοίκια κάθε χρόνο.

Ήταν το Δημαρχείο Παραλιμνίου, εύρωστο και δυνατό. Και το ίδιο, αλλά και ο κόσμος του. Ο COVID 19 όμως, έχει φτωχύνει τον κόσμο, και πολλοί πλησιάζουν στην εξαθλίωση.

Μέλημα των δημοτικών αρχόντων θα έπρεπε να ήταν, να πείσουν την κυβέρνηση για οικονομική αρωγή, και έτσι να μπορέσει το ίδιο να μειώσει τις επιβαλλόμενες μεγάλες φορολογίες στους πολίτες του.

Γνωρίζω ανθρώπους, αξιότιμοι διοικούντες, με ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα από τη γεωργία ή την αξιοθρήνητη σύνταξή τους. Δεν είναι όλοι ευκατάστατοι στην πόλη μας. Ορισμένοι είναι ιδιοκτήτες ενός ή και λίγων καταστημάτων ή διαμερισμάτων. Πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους όταν αυτά είναι κλειστά ή ξενοίκιαστα;

Πρώτο μέλημα του δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε να είναι η συμπαράσταση στους δημότες του γενικά, και το ίδιο να κάνει οικονομική περισυλλογή.