Νέο κύκλο επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για αναθεώρηση του Συντάγματος έτσι ώστε οι εργασίες της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπως επίσης και η ψηφοφορία, να γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, ανοίγει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Η επιστολή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, έδωσε ξανά το έναυσμα για νέα πρωτοβουλία από μέρους του Προέδρου της Βουλής προκειμένου να γίνει κατορθωτή η συνταγματική αναθεώρηση που απαιτείται για να καλύπτονται συνταγματικά οι συνεδρίες της Ολομέλειας και των επιτροπών μέσω τηλεδιάσκεψης. 
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε θέσει ξανά το θέμα της τροποποίησης του Συντάγματος στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε καθότι δεν υπήρχε ομοφωνία. Υπενθυμίζεται επίσης ότι και ο Γενικός Εισαγγελέας από τον οποίο ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής γνωμάτευση, σημείωσε ότι μπορεί να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος. 
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί σύσκεψη αρχηγών κομμάτων, ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να βρεθεί μία φόρμουλα. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα να τεθεί και στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής η οποία δεν έχει οριστεί, εκτιμάται όμως ότι θα γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
 
 
Σημειώνεται ότι το ΔΗΚΟ διατηρεί ισχυρή θέση υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απλό το θέμα της τροποποίησης του Συντάγματος για τηλεδιασκέψεις καθώς προκύπτουν σοβαρά θέματα σωστής και δημοκρατικής λειτουργίας τόσο των επιτροπών όσο και της ολομέλειας. Επιφυλάξεις διατηρεί και το ΑΚΕΛ, το οποίο ως θέση αρχής υποστηρίζει ότι τροποποίηση του Συντάγματος πρέπει να γίνεται με φειδώ και μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 
 
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο ΔΗΣΥ ζητά να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό η θέση για τροποποίηση του Συντάγματος. «Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας μεταφέρω το αίτημα της κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, όπως προωθηθεί το συντομότερο δυνατόν η θέση για τροποποίηση του Συντάγματος, ούτως ώστε οι συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής και των κοινοβουλευτικών επιτροπών μέσω τηλεδιασκέψεων να καλύπτονται από το Σύνταγμα και τη Νομοθεσία», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης προς τον Δημήτρη Συλλούρη, προσθέτοντας και το αίτημα για αναθεώρηση που να επιτρέπεται και η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. 
 
 
Σημειώνεται ότι θα πρέπει επίσης να γίνει και νομοθετική ρύθμιση και ψηφοφορία μέσω τηλεδιάσκεψης, καθότι και σε αυτή την περίπτωση, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα ως προς τον τρόπο που αυτή θα γίνει για να μπορούν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, αφού η Ολομέλεια λειτουργεί με τους μισούς περίπου βουλευτές της, με κατ’ αναλογία αντιπροσώπευση από το κάθε κόμμα. Ως εκ τούτου, όταν προκύπτει θέμα ψηφοφορίας για νομοσχέδια ή προτάσεις νόμου που δεν υπάρχει ομοφωνία, πρέπει να γίνεται διευθέτηση για προσέλευση και των υπόλοιπων βουλευτών, οι οποίοι ψηφίζουν με σειρά και ακολούθως αποχωρούν.
 
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τροποποίηση του Συντάγματος μπορεί να γίνει μόνο με πλειοψηφία 2/3 των βουλευτών, ως εκ τούτου θα πρέπει να συναινέσει τουλάχιστον ένα εκ των δύο κόμματων που έχουν ένσταση ή επιφυλάξεις, δηλαδή το ΔΗΚΟ ή το ΑΚΕΛ.
 
Στη Βουλή η επιστροφή Κυπρίων
 
Κατά τη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών συζητήθηκε το θέμα του επαναπατρισμού των φοιτητών και ο ευρισκόμενος σε εξέλιξη προγραμματισμός. Στη συνεδρία είχαν κληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, οι οποίοι προχώρησαν σε ενημέρωση των μελών της Επιτροπής. Σε γενικές γραμμές από μέρους των κομμάτων δεν εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες για τον προγραμματισμό που έγινε από πλευράς Κυβέρνησης. Ζητήθηκαν παράλληλα διευκρινήσεις από τον υπουργό Μεταφορών για τις προσφορές που είχαν ζητηθεί από τις αεροπορικές εταιρείες σε σχέση με τις πτήσεις επαναπατρισμού των φοιτητών. Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, οι βουλευτές της Επιτροπής, αντάλλαξαν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών απόψεις ως προς την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην μετά κορωνοϊού εποχή, καθώς και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει μεταξύ των κρατών σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής τη δική του εκτίμηση. Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τους δικούς τους προβληματισμούς και απόψεις για το μέλλον της Ε.Ε. μετά την πανδημία.