Τις ανησυχίες του για την πορεία των επιχειρήσεων στην Κύπρο αλλά και την αναγκαιότητα για καλύτερο συντονισμό εξέφρασε στον «Φ» ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Φούρνων Ζορπάς, Κώστας Ζορπάς. Ο κ. Ζορπάς εκτίμησε ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν, γεγονός που θα προκαλέσει ένα τεράστιο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία. 
 
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει από κυβερνητικής πλευράς για να βοηθηθεί το επιχειρείν, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλές διευκρινίσεις αλλά και να παρθούν πιο σωστές αποφάσεις.
 
«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να κλείνει τις υπεραγορές κα τους φούρνους την Κυριακή. Το Σάββατο θα παρατηρηθεί συνωστισμός στους φούρνους και τις υπεραγορές. Δεν τίθεται, με αυτόν τον τρόπο, θέμα δημόσιας ασφάλειας και υγείας; Αφού ο καταναλωτής αν δεν πάει πουθενά την Κυριακή, θα πάει για ψώνια το Σάββατο», σχολίασε ο κ. Ζορπάς.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός και περισσότερη ευαισθησία. 
 
«Δεν θα τελειώσει σύντομα αυτό που ζούμε κι εκτιμώ ότι θα πάει μέχρι τα μέσα Μαΐου. Μέχρι τότε δεν θα είναι καλά τα πράγματα. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Τα ενοίκια, το ρεύμα και το νερό τρέχουν. Με το προσωπικό τι θα γίνει; Μπορεί να ζήσει με το 60% του μισθού του;», αναρωτήθηκε ο κ. Ζορπάς.
 
Ερωτηθείς για την κατάσταση στις εξαγωγές, ανέφερε ότι εξακολουθούν να γίνονται. «Αλλά δεν λύνει το πρόβλημα», σημείωσε.
 
Τέλος, ανέφερε ότι όλοι οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αναβρασμό και οι βιομήχανοι θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να καταρτίσουν ένα κατάλογο εισηγήσεων. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας προκειμένου να εισηγηθούμε κάποια μέτρα για να τονώσουμε την βιομηχανία», κατέληξε.