«Οι έφηβοι, και τα παιδιά δεν χρειάζονται διδακτισμούς˙, τους απεχθάνονται».
 
– Πώς θα συστήνατε τον ήρωά σας σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει το βιβλίο «Το Ποτάμι»; Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Χάρης. Ο πατέρας του λείπει στον πόλεμο και δεν έχει νέα του. Καθημερινά, μετά το σχολείο πηγαίνει στο ποτάμι και ψαρεύει πέστροφες. Θυμάται τις στιγμές που έζησαν μαζί και είναι θυμωμένος με τον κόσμο γύρω του και τον πόλεμο. Είναι ένα βιβλίο για τη σχέση πατέρα και γιου, για την αφοσίωση, τη φιλία, την επαφή με τη φύση, τη μαγεία της αφήγησης, τη μύηση και τη μαθητεία στη ζωή, τη δύναμη της αγάπης.
 
– Θα λέγατε πως έχει αναφορές στη δική σας εφηβεία το αγόρι αυτό; Θυμάμαι τη δική μου σχέση με τον πατέρα μου. Μεγάλωσα σ’ ένα χωριό. Ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του στα χωράφια. Συχνά πηγαίναμε στο δάσος να μαζέψουμε άγρια μανιτάρια. Ο γιος μου ονομάζεται Χάρης, όπως ο πρωταγωνιστής. Μόλις πρόσφατα πήγαμε για μανιτάρια και για ψάρεμα. Επομένως, το βιβλίο έχει, σ’ ένα βαθμό, αυτοαναφορικά στοιχεία. 
 
– Με ποιον ήρωα της λογοτεχνίας θα θέλατε να συναντηθεί ο ήρωάς σας; Θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Ρ. Μπαχ για τη δύναμη της θέλησής του. Αλλά και με τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξιπερί για τη φιλία και την αφοσίωση.
 
– Οι έφηβοι έχουν ανάγκη από υπενθύμιση κάποιων αξιών σήμερα; Οι έφηβοι, και τα παιδιά, δεν χρειάζονται διδακτισμούς˙ τους απεχθάνονται. Αναπόφευκτα, ωστόσο, μηνύματα και αξίες θα περάσουν μέσα από τη λογοτεχνία. 
 
– Επηρεάζει ο τόπος που ζείτε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεστε; Μεγάλωσα σε χωριό. Αυτό επηρέασε τα βιβλία και τα διηγήματά μου. Οι μνήμες, οι άνθρωποι και η φύση πέρασαν σ’ αυτά. Σπούδασα στην Αθήνα και περνώ μέρος των διακοπών μου στην Ελλάδα. Επομένως, τα θέματά μου σχετίζονται και με τη σύγχρονη Ελλάδα και την ιστορία της.
 
– Θυμάστε ένα βιβλίο που διαβάσατε στη δική σας εφηβεία και δεν έχετε ξεχάσει ακόμη; Το πρώτο μυθιστόρημα που διάβασα ήταν το Μπεν Χουρ του Λιου Ουάλας στην τρίτη τάξη του δημοτικού. Το διάβασα μέχρι το βράδυ. Ήταν μια αποκάλυψη. Μου ανοίχτηκε ένας καινούργιος, συναρπαστικός κόσμος. Από τότε δεν παράτησα ποτέ το βιβλίο.
 
– Έκτοτε ποιοι συγγραφείς σας επηρέασαν; Διάβασα πολύ Λουντέμη, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη κι έπειτα Ντοστογιέφσκι, Σαραμάγκου, Μαρκές, Ροθ και άλλους. 
 
– Όταν γράφετε πώς είναι ο περιβάλλων χώρος σας; Επειδή δεν έχω την πολυτέλεια να απομονωθώ μακριά από την οικογένειά μου, γράφω κυρίως το καλοκαίρι, όπου μπορώ και όποτε ξεκλέψω λίγο χρόνο, στη Λευκωσία, στην Αθήνα, στα Χανιά, σε πλοία, σε αεροπλάνα. Τα περισσότερα βιβλία μου τα έγραψα στην παρουσία των παιδιών μου, σ’ ένα τραπέζι στο σαλόνι.
 
– Αυτή την περίοδο ποιο βιβλίο διαβάζετε; Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ποίηση του Γιώργου Μολέσκη, 16 συλλογές, για τις ανάγκες της παρουσίασης του ποιητικού του έργου με την ευκαιρία της βράβευσής του από την Ε.Λ.Κ.
 
 
Φιλελεύθερα, 5.4.2020.