Απόλυτα ικανοποιητική είναι η πρώτη αυτή εβδομάδα της λειτουργίας του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου. Αυτό εκτιμούν οι αρμόδιοι του ΟΚΥπΥ και οι επιτελείς του Νοσοκομείου Πάφου, εκτιμώντας ότι τόσο ο αριθμός των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν από τις δύο νέες υπηρεσίες, όσο και η σοβαρότητα των πλείστων περιπτώσεων από αυτές, συνέτειναν στο να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά της νόσου εντός του νοσοκομείου ή στην κοινότητα.
 
Αρμόδιοι των δύο οργανισμών επεσήμαναν ότι ήδη στις λίγες αυτές ημέρες, το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας επιλήφθηκε αρκετών περιπτώσεων τις οποίες προώθησε στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών ή σε άλλα τμήματα, διακριβώνοντας ότι δεν ενέπιπταν στην κατηγορία των κρουσμάτων κορωνοιού, ενώ ο Θάλαμος Ύποπτων Περιστατικών ήδη φιλοξενεί ασθενείς στους οποίους εφαρμόζεται το πρωτόκολλο για αντιμετώπιση του ιού.
 
«Τα δείγμα γραφής στους δύο νέους χώρους του Νοσοκομείου Πάφου είναι πολύ ενθαρρυντικά για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού», επεσήμαναν, «και για την άμεση δράση με τον δέοντα τρόπο, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος και κυρίως χωρίς να καταγράφονται πλέον λάθη και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα».
 
Το νέο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας λειτουργεί σε ειδικό χώρο στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Πάφου, ο οποίος παρέχει περισσότερη ασφάλεια στο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί αυτές τις μέρες για τον σκοπό αυτό.
 
«Ο ασθενής παραμένει για κάποιες ώρες εκεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του και εκεί και όπου έχει συμπτώματα και χρήζει νοσηλείας θα νοσηλεύεται στο Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών που βρίσκεται στον Γ’ όροφο στο Παθολογικό Τμήμα», εξήγησαν.