Το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη δέχτηκε, με μια ολιγομελή μπάντα της, να περιφερθεί σε μερικά σημεία της πόλης επάνω στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού και να προσφέρει λίγη χαρά στους έγκλειστους κατοίκους με μερικά από τα πολλά, δημοφιλή τραγούδια της.
 
Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη και, όπως είπε η ίδια, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ακριβώς για να μην παρασυρθεί ο κόσμος και μαζευτεί κατά ομάδες για να την δουν και να την ακούσουν. Το φορτηγό δεν σταματούσε πουθενά, μόνο σε κάποια φανάρια. Απ’ όπου περνούσε όμως, ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια του, οι ιατροί, νοσηλευτές και μερικοί νοσηλευόμενοι κατέβαιναν για λίγο στο πεζοδρόμιο, χειροκροτούσαν και έλαμπε λιγάκι το πρόσωπό τους.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στο Δελτίο Ειδήσεων του Αντέννα την Κυριακή, πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο Αθηναίων τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πώς πάνε τα πράγματα και του είπε: «γιατί δεν περνάτε κι από εδώ, για να σας δω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ;». 
 
Πράγματι το «φορτηγό της Πρωτοψάλτη» έφτασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου όντως είχε βγει από το γραφείο του ο Πρωθυπουργός, κατέβηκε στον δρόμο, και ευχαρίστησε την τραγουδίστρια και τους μουσικούς της «για αυτήν την όμορφη ανάσα που μας προσφέρατε». 
 
Γύρω από τον κ. Μητσοτάκη είχαν μαζευτεί λίγοι συνεργάτες του, πιθανώς και μερικοί εργαζόμενοι στο Μαξίμου. Και σίγουρα δεν τηρήθηκαν κατά γράμμα οι αυστηροί κανονισμοί των περιοριστικών μέτρων, όσον αφορά την πρέπουσα απόσταση του ενός από τον άλλον. Το φορτηγό έμεινε εκεί τρία λεπτά, και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό που ήταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
 
Σχεδόν αμέσως τα σόσιαλ μίντια, και μαζί με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, «έπιασαν» το φάουλ του Μητσοτάκη, και τον έκαναν βούκινο. Η τραγουδίστρια παραδέχεται ότι «ήταν μια στιγμή που με προβλημάτισε γιατί όλοι αυτοί που ήταν δίπλα στον Πρωθυπουργό δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά δεν θα μπορούσα εγώ εκείνη την στιγμή να τους βάλω σε τάξη». 
 
Τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα. Και βγήκαν και από τα σύνορα της Ελλάδος. Έφτασαν στην Νέα Υόρκη, όπου ο φίλος μου ο Στέλιος Τακετζής, μαζί με όλους, δίνουν εκεί μια σκληρή και άνιση μάχη κατά του κορωνοϊού. Αλλά βρήκε χρόνο να γράψει το εξής, το οποίο και με αντιπροσωπεύει απόλυτα:
 
«Αν κάποιος ήταν μερικούς μήνες σε κώμα και ξυπνούσε σήμερα θα διαπίστωνε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η επί φορτηγού συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι θετικό και ευχάριστο όταν τόσες χώρες μετράνε κάθε μέρα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες νεκρούς, εμείς καυγαδίζουμε για μια συναυλία εν κινήσει. 
 
Νομίζω –συνεχίζει– πως η ιδέα της φορτηγοσυναυλίας ήταν ατυχής. Εν μέσω καραντίνας δεν βγάζεις καλλιτέχνη στους δρόμους γιατί είναι πιθανόν να σχηματισθούν συγκεντρώσεις ατόμων και συνωστισμός (κάτι που φαίνεται να έγινε). Η ίδια αιτιολογία που απαγόρευσε περιφορά επιταφίου με ψάλτη θα έπρεπε να απαγορεύσει και περιφορά φορτηγού με Πρωτοψάλτη. 
 
Από κει και πέρα όμως -καταλήγει- τα δηλητηριώδη σχόλια, η πολιτικοποίηση του γεγονότος και η ανθρωποφαγία που ακολούθησε είναι δείγμα της υπερβολής που ενίοτε μας διακρίνει. Από αύριο στα τετριμμένα πιστεύω…»
 
Στην συνέντευξή της στον Αντέννα Ελλάδος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ρωτήθηκε και για τις επικρίσεις από συναδέλφους της, επειδή, κατά την άποψή τους, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτής της φορτηγο-συναυλίας για να θέσει, λέει, τα προβλήματα των καλλιτεχνών.
 
Η απάντησή της, επίσης με καλύπτει πλήρως, αλλά αποκαλύπτει ταυτόχρονα και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές εμμονές από τις οποίες ακόμα δεν έχουμε απαλλαγεί και, μεταξύ μας, δεν ξέρω εάν και πότε θα απαλλαγούμε εντελώς. Ιδού η αποστομωτική της απάντηση:
 
«Εγώ δεν έχω μάθει να μπερδεύω τα πράγματα. Όλα τα αιτήματα μας που είναι σοβαρά πρέπει να τίθενται σε ραντεβού και κανονισμένες συναντήσεις και όχι στο πόδι από την καρότσα ενός φορτηγού». 
 
Τελεία και παύλα!