Διακόσια δύο πρόσωπα (202) υποβλήθηκαν σήμερα Κυριακή σε δειγματοληψία στο πλαίσιο διενέργειας ανιχνευτικών ελέγχων (test) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο. Η δειγματοληψία διεξάγεται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην πρώην οικία Επάρχου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως συνεχίστηκε ομαλά η δειγματοληψία σήμερα και ότι θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα αλλά και κάποιες ώρες την Τρίτη.

Σήμερα, η μεγάλη επιδημιολογική έρευνα προς εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, ξεκίνησε, όπως είπε, στις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 17:00, ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας υποβλήθηκαν στην εξέταση 202 άτομα. 

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως αύριο αναμένεται να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία θα αρχίσουν να στέλνονται στον καθένα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και με άλλο τρόπο, σημειώνοντας πως όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, αυτή η δειγματοληψία θα αποτελέσει τη βάση για μια επιδημιολογική μελέτη για την Πάφο για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Επεσήμανε πως η διαδικασία της δειγματοληψίας και σήμερα συνεχίστηκε με ομαλότητα και χωρίς καμία αναμονή, αλλά γρήγορα. 

Είπε, τέλος, πως προσωπικό του Δ. Πάφου είναι παρών, συνδράμοντας στην όλη διαδικασία ώστε αυτή να διεξάγεται με απόλυτη τάξη και πειθαρχία.

Σημειώνεται πως χθες συμμετείχε ποσοστό 62% των όσων είχαν κληθεί, δηλαδή 186 άτομα.

 
Αρχίζει αύριο Δευτέρα η δειγματοληψία για τεστ για κορωνοϊό από τα κλινικά ιδιωτικά χημεία Tumbios Labs, στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενα στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση των υποδομών του για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) από εγκεκριμένα ιδιωτικά εργαστήρια προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, τα Κλινικά Χημεία Τymbios  Labs ανακοινώνουν ότι από την Δευτέρα 06/04/2020, θα λειτουργήσουν δειγματοληπτικό σταθμό για τις μοριακές εξετάσεις Covid-19 όπως και έλεγχο αντισωμάτων, στο Μαρκίδειο Θέατρο από τις 08:00 μέχρι και τις 12:00, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου το εργαστήριο, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Υγείας ιδιωτικά εργαστήρια για να διενεργεί την μοριακή εξέταση COVID-19 και σκοπός του, όπως αναφέρεται, είναι να παραδίδει  άμεσα τα αποτελέσματα για να  συμβάλει στο να  σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Η παραχώρηση του Μαρκιδείου Δημοτικού Θεάτρου έγινε από τον Δήμο Πάφου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 22762213.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ