Σε οικονομικό εφιάλτη έχει εξελιχτεί το έργο αποχετευτικού σε μια σειρά από συνοικίες της Λάρνακας όπως η Μητρόπολη, ο Άης Γιάννης και η Χρυσοπολίτισσα, οι οποίες κάθονται πάνω σε αρχαίους τάφους και άλλα αρχαιολογικά μνημεία. Η κατάσταση προκαλεί απόγνωση στον δήμαρχο Αντρέα Βύρα και το Δημοτικό Συμβούλιο που παρακολουθούν τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου να ξεφεύγει κατά πολύ, χωρίς τα έργα να προχωρούν.
 
Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Λάρνακας, αναφέρθηκε σε Γολγοθά, οικονομικό και όχι μόνο, που βιώνει η πόλη εδώ και χρόνια λόγω των έργων αποχετευτικού που διεξάγονται σε αυτές τις περιοχές οι οποίες είναι πολύ πλούσιες σε αρχαιολογικά ευρήματα που συνδέονται με το Αρχαίον Κίτιο και το θαμμένο αρχαίο λιμάνι, ίσως και με άλλες ιστορικές περιόδους της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, τα έργα προχωρούν με πολύ βραδύ ρυθμό και σχολαστική επιστημονική διαδικασία, γιατί σύμφωνα και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αυτό απαιτείται για την προστασία των πολυάριθμων αρχαιοτήτων που εντοπίζονται.
 
Το πρώτο συμβόλαιο για διεξαγωγή των έργων, που περιλαμβάνει ολόκληρες συνοικίες στο κέντρο της πόλης, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από τρία χρόνια έναντι συνολικής δαπάνης €7,58 εκατ. Το δεύτερο συμβόλαιο όμως που υπέγραψε ο Δήμος διακόπτοντας το πρώτο, ώστε να συμπεριληφθεί το θέμα της μεθοδολογίας που ακολουθείται σε σχέση με τα αρχαία ευρήματα, προβλέπει ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια από σήμερα. Δηλαδή, έξι χρόνια -αν όλα πάνε καλά- από την αρχική ημερομηνία που είχε υπολογισθεί. Και η δαπάνη, θα ανέλθει τελικά για τον δήμο και κατ’ επέκταση για τον φορολογούμενο δημότη, στα €16,5 εκατ., όσον αφορά τα καθαρά κατασκευαστικά έργα.
 
Χωρίς να υπολογίζεται το επιπρόσθετο ποσό των τεσσάρων περίπου εκατομμυρίων στο οποίο θα ανέλθει το κόστος διερεύνησης για τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων, πριν να γίνουν τα κατασκευαστικά έργα. Και τέλος χωρίς να υπολογίζονται κάποια εκατομμύρια ευρώ απολεσθέντα έσοδα για το ΣΑΛ Λάρνακας από την καθυστέρηση του έργου, αλλά και το κόστος, οικονομικό και άλλο, που συνεπάγεται καθημερινά για τον Λαρνακέα, το επί μακρόν κλείσιμο δρόμων, κάποτε και ολόκληρων γειτονιών, λόγω των έργων. «Μιλούμε για ένα τεράστιο επιπρόσθετο κόστος που ξεπερνά κατά πολύ την αρχική δαπάνη και είναι σίγουρα δυσβάστακτο σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Λάρνακας», δήλωσε έντονα προβληματισμένος ο κ. Βύρας για την τροπή που πήρε αυτό το θέμα για την πόλη του και που παραμένει ακόμα «άγνωστο το πού θα φτάσει το τελικό του κόστος». 
 
Λιμάνι και αποθήκες καυσίμων 
 
Παρόλο που η συμφωνία με τους Ισραηλινούς επενδυτές που αφορά την επένδυση για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας επιτεύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών στις 13 του μήνα, εντούτοις το συμβόλαιο στο οποίο θα περιέχονται οι όροι και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι ακόμη έτοιμο. Οι πληροφορίες που έχει ο Δήμος Λάρνακας είναι ότι το συμβόλαιο βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας για νομοτεχνικό έλεγχο. Μιλώντας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη εφ’ όλης της ύλης, ο δήμαρχος Λάρνακας δεν απέκρυψε την απαρέσκεια του για το γεγονός αυτό, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρή εκκρεμότητα από τη στιγμή που υφίσταται αυτό και η διαδικασία θα πρέπει να επισπευτεί ούτως ώστε ο Δήμος Λάρνακας να ενημερωθεί επακριβώς για τις πρόνοιες της συμφωνίας. Στην ίδια διάσκεψη Τύπου, ο κ. Βύρας αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης των αποθηκών υγρών καυσίμων από την περιοχή των διυλιστηρίων, στέλνοντας το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης τους θα πρέπει να τηρηθεί και ο δήμος ευελπιστεί ότι σε ένα-δύο μήνες θα έχουν μετακινηθεί οι ποσότητες που υπάρχουν σήμερα. 
 
Για το θέμα των αποθηκών καυσίμων ο κ. Βύρας είπε ακόμη ότι ο δήμος απέστειλε πρόσφατα επιστολή με τις θέσεις του στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, ενώ αν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα θα ζητηθεί συνάντηση ακόμη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.