Ποιο είναι το μυστικό για την καθιέρωση του Ισραήλ ως “startup nation”; Όλα ξεκινούν από τις παιδικές χαρές, υποστηρίζει η Ινμπάλ Αριέλι στο βιβλίο τηςChutzpah: Why Israel Is a Hub of Innovation and Entrepreneurship». Η ισραηλινή κουλτούρα και προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών, που βασίζεται στην «ανακατωσούρα», καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, την ανάληψη κινδύνων, την υπέρβαση των ορίων, ακόμη και την αμφισβήτηση της εξουσίας, υποστηρίζει.
 
Η Ινμπάλ Αριέλι διαδραματίζει ηγετικό ρόλο τα τελευταία 20 χρόνια στο οικοσύστημα καινοτομίας του Ισραήλ. Θεωρείται ως μια από τις 100 εξέχουσες προσωπικότητες στο τομέα της υψηλής τεχνολογίας της χώρας και μια από τις 100 πιο διακεκριμένες γυναίκες ομιλήτριες στον τομέα.
Υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Μονάδα 8200, την φημισμένη  μονάδα πληροφοριών του Ισραηλινού στρατού και σημαντικότερο τεχνολογικό εκκολαπτήριο που «τροφοδοτεί» πολλές επιχειρήσεις της χώρας.
 
Κατείχε διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, εργάστηκε ως σύμβουλος σε νεοφυείς επιχειρήσεις και έχει αναπτύξει σειρά προγραμμάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Το 2017 η Αριέλι συνέστησε την εταιρία Synthesis, μια εταιρεία Αξιολόγησης & Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων, η οποία παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν με την συνεργασία εμπειρογνωμόνων των Ισραηλινών Στρατιωτικών Δυνάμεων και συμβούλων επιχειρήσεων.
 
Σε μια διαδικτυακή ομιλία, που διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, την Τρίτη 26 Μαίου 2020, στις 16.00, η Ινμπάλ Αριέλι θα αναλύσει πως το «χάος» και η «αταξία» ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των Δεξιοτήτων για το Μέλλον- των βασικών χαρακτηριστικών των επιτυχημένων επιχειρηματιών.
 
Για συμμετοχή https://forms.gle/mMygeNh2KYgMwbUr9