Στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» μετακομίζει και επίσημα η Ολομέλεια της Βουλής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Οι Βουλευτές επικύρωσαν σήμερα με την ψήφο τους, την απόφαση και τη θεσμική κατοχύρωση της μετακίνησης των εργασιών της σε άλλο χώρο. Έτσι από βδομάδας οι βουλευτές επιστρέφουν, με τις συνεδρίες της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών να διεξάγονται στο Συνεδριακό Κέντρο, ούτως ώστε να πληρούνται οι σχετικές οδηγίες για ασφάλεια και υγεία.
 
Πάντως σε τοποθέτησή της, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι το κόμμα της έχει διαφορετική άποψη και ότι θα μπορούσε η Βουλή να συνεχίσει να συνεδριάζει στο κτήριο της. Εντούτοις υπερψηφίζουν την απόφαση για χάρη συναίνεσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά του ο «Φ», η μεταφορά όλων των εργασιών της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο θα έχει συνολικό κόστος γύρω στις 50-60 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το πότε η Βουλή θα ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών της. Το εβδομαδιαίο κόστος, θα είναι 5 χιλ. ευρώ, υποδεικνύοντας ότι σε αυτή την περίπτωση τα αναγκαία ποσά θα πρέπει να καταβληθούν από την Εκτελεστική Εξουσία καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν από τα σχετικά κονδύλια της Βουλής.
 
Πάντως όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα συνεχιστούν και οι τηλεεργασίες από τους λειτουργούς της Βουλής.
 
Οι εργασίες θα γίνονται στο Συνεδριακό, για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.
 
Πηγή: philenews