ΑΠΕΚΕΙ που μείναμε χτες: Δεν είναι ασύνηθες να εκτρέπεται ένας ηγέτης. Καθίσταται, όμως, επικίνδυνη η πορεία, όταν τον ακολουθεί και υπερθεματίζει μια φανατική στρατιά οπαδών.
Λοιπόν, άκριτα και επιπόλαια υιοθέτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος τη «θεωρία» της «ανοσίας της αγέλης», που δεν μπορεί να ισχύει και να προτείνεται σε μια πρωτόγνωρη πανδημία, όπως αυτήν του Covid-19.
Όμως, στους φανατικούς οπαδούς είχε πέραση η ανοσία της αγέλης. Έτσι που στις ΗΠΑ διοργανώνονται πάρτι Κορωνοϊού με στόχο οι προσκαλεσμένοι να αρρωστήσουν για ν’ αποκτήσουν ανοσία! Η «ιδέα» είναι πως, όταν αναμειχθούν υγιείς άνθρωποι με νοσούντες, τότε θα κολλήσουν και ο οργανισμός τους θα αποκτήσει τα απαραίτητα αντισώματα για να νικήσει τον Covid-19. Έτσι που γινόταν παλαιότερα με την ιλαρά.
Από την αύξηση αυτών των πάρτι έχουν θορυβηθεί οι υγειονομικές Αρχές και προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό. Όπως τόνισε ο Τζον Βίσμον, υπεύθυνος Υγείας της πολιτείας Ουάσιγκτον: «Αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις ενμέσω πανδημίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, και εκθέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να νοσηλευτούν, ακόμη και να πεθάνουν».
Ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για μια καινούρια ασθένεια, η οποία τώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο επικίνδυνη μπορεί να καταστεί, ούτε αν οι ασθενείς που ανέρρωσαν από αυτήν έχουν μακροπρόθεσμη προστασία. Οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν ούτε πώς επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα, και σίγουρα δεν έχουν ιδέα για πιθανά προβλήματα υγείας που θα υπάρξουν μετά τη μόλυνση. Ούτε υπάρχει σαφής επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η καλούμενη «ανοσία της αγέλης» μπορεί να ισχύει -και- για τον νέο Κορωνοϊό.
Η παρέμβαση-προειδοποίηση του Τζον Βίσμον απαιτήθηκε, όταν κοινοποιήθηκαν περίπου 100 κρούσματα Κορωνοϊού που συνδέονταν με «πάρτι Covid-19», τα οποία οργανώθηκαν στην κομητεία Ουάλα Ουάλα. Σύμφωνα με τη Μέγκαν ντε Μπολτ, υπεύθυνη Υγείας της Κομητείας, η ιχνηλάτηση των επαφών κάποιων ασθενών με Κορωνοϊό έδειξε ότι είχαν εκτεθεί εσκεμμένα στον ιό στη διάρκεια τέτοιων πάρτι.
Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία έχει πληγεί από τον φονικό ιό με 80.000 περίπου θανάτους. Οι Αρχές των Πολιτειών τρομάζουν από τη διοργάνωση περισσότερων Covid-19 πάρτι.