To Top
13:51 Τρίτη
31 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
1060 παράπονα και 10 απολύσεις για τα λεωφορεία
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • 1060 παράπονα και 10 απολύσεις για τα λεωφορεία
  06 Ιανουαρίου 2020, 5:00 μμ  
Οι επιβάτες στα δημόσια λεωφορεία συνεχίζουν να αυξάνονται σταδιακά, αλλά και μαθαίνουν, ολοένα και περισσότερο, να απαιτούν άρτια εξυπηρέτηση και να υποβάλλουν παράπονα. Οι έξι οργανισμοί λεωφορείων καθιέρωσαν παράλληλα διαδικασίες διερεύνησης, αλλά και επιβολής ποινών προς το προσωπικό τους, εκεί και όπου διαπιστώνουν ευθύνη. 
 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατά το 2018 υποβλήθηκαν συνολικά από επιβάτες 1.060 παράπονα, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούσαν σε συμπεριφορά προσωπικού, σε μη πραγματοποίηση διαδρομών, σε ακαταλληλότητα λεωφορείων, αλλά και –παρά την εντύπωση ότι κυκλοφορούν άδεια– σε υπερπληρότητα λεωφορείων.
 
Το υπουργείο Μεταφορών είναι υποχρεωμένο προς την Ε.Ε. ανά διετία να ετοιμάζει έκθεση για τα θέματα των δημόσιων συγκοινωνιών, στην οποία κύρια στοιχεία είναι η εξυπηρέτηση προσώπων με κινητικά και άλλα προβλήματα, η διαχείριση ευάλωτων επιβατών όπως τα παιδιά, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι, η τήρηση των δικαιωμάτων των επιβατών, αλλά και η διαχείριση των παραπόνων που υποβάλλουν οι επιβάτες.
   
Κατά το 2018, οι επιβάτες υπέβαλαν συνολικά 1.060 παράπονα που αφορούν και στις έξι εταιρείες δημοσίων μεταφορών (ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ, ΟΣΥΠΑ, Ζήνων και Intercity). Τα πιο πολλά από τα παράπονα –214 συνολικά– αφορούσαν στη μη εκτέλεση δρομολογίων και τη μερίδα του λέοντος σε αυτά τα παράπονα το είχε η «Ζήνων» Λάρνακας, με συνολικά 190 παράπονα, άλλα 15 αφορούν στον ΟΣΕΛ, 8 στην ΕΜΕΛ και ένα τα υπεραστικά. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι αριθμοί δεν αφορούν δρομολόγια που δεν εκτελέστηκαν, αφού για ένα δρομολόγιο που δεν έγινε μπορεί να υποβλήθηκε παράπονο από πολλούς επιβάτες ταυτόχρονα. 
 
Για τη συμπεριφορά προσωπικού έγιναν συνολικά 198 παράπονα. Για την υπερπληρότητα λεωφορείων υποβλήθηκαν συνολικά 120 παράπονα, εκ των οποίων τα 61 αφορούσαν στην επαρχία Λευκωσίας και άλλα 50 παράπονα τα υπεραστικά λεωφορεία. Για ακαταλληλότητα λεωφορείων, τα παράπονα έφτασαν στα 76.
   
Για ακαταλληλότητα στάσεων λεωφορείων –κάτι που αφορά το υπουργείο και τις τοπικές Αρχές και όχι τις εταιρείες λεωφορείων– έγιναν συνολικά 122 παράπονα, εκ των οποίων τα 54 στην επαρχία Λευκωσίας, τα 11 στην επαρχία Λεμεσού, τα 16 στην επαρχία Πάφου, τα 6 στην επαρχία Λάρνακας και άλλα 35 αφορούσαν σε στάσεις των υπεραστικών διαδρομών.
 
Ενδιαφέρον προκαλεί, μεταξύ άλλων, το ότι υποβλήθηκαν και 32 παράπονα που αφορούσαν στη συμπεριφορά άλλων επιβατών στα λεωφορεία, κυρίως σε Λευκωσία και υπεραστικά λεωφορεία. 
 
Συνολικά 86 παράπονα υποβλήθηκαν και για καθυστερήσεις λεωφορείων, με τη μερίδα του λέοντος πάλι να αφορά στη Λάρνακα με 70 παράπονα. Ελάχιστα –περίπου 20 παγκύπρια– ήταν τα παράπονα σε σχέση με τα εισιτήρια και οικονομικά θέματα.
 
Ό,τι μπορούν, αλλά δεν φτάνει για ΑμεΑ
 
Για να ετοιμάσει τη διετή έκθεση προς την Ε.Ε., το υπουργείο Μεταφορών ανέθεσε ελέγχους σε δικούς του ελεγκτές και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι το πρώτο που διαπίστωσαν είναι ότι δεν γίνονται διακρίσεις στη διάθεση εισιτηρίων προς επιβάτες και δεν αποκλείονται ή επιβαρύνονται επιβάτες λόγω καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας, φύλου κ.τ.λ. Αντίθετα, λειτουργούν τα κοινωνικά μέτρα που εφαρμόζει το κράτος με δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, καθώς των στρατιωτών, των συμβασιούχων οπλιτών και των χαμηλοσυνταξιούχων. Καταβάλλεται έκπτωση 50% για φοιτητές πανεπιστημίων ανεξαρτήτως υπηκοότητας, σε άτομα ηλικίας 6 έως 18 ετών ανεξαρτήτως υπηκοότητας και για τους κάτοχους της Κοινωνικής Κάρτας ή Βεβαίωσης Δικαιούχου Κοινωνικής Κάρτας. Επίσης, για οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά να φοιτούν ταυτόχρονα στη Μέση και Τεχνική Δημόσια Εκπαίδευση καταβάλλεται το ποσό των €10 μόνο για το ένα παιδί και εξαιρούνται τα υπόλοιπα παιδιά από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής, ενώ οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι δικαιούχοι ΕΕΕ δικαιούνται δωρεάν εισιτήριο. 
 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες δεν αρνούνται να εκδώσουν εισιτήριο σε ή να επιβιβάσουν άτομα λόγω αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας, άτομα με αναπηρίες, άτομα μικρού αναστήματος, άτομα με βαριές αποσκευές, ηλικιωμένα άτομα, έγκυες γυναίκες, άτομα με καρότσια αγορών και γονείς με παιδιά (συμπεριλαμβανομένων παιδιών τα οποία κάθονται σε καροτσάκια για νήπια).
 
Οι κύριες παρατηρήσεις αφορούν στη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των ραμπών για τροχοκαθίσματα στα λεωφορεία. Επειδή είναι αναγνωρισμένο πρόβλημα η αδυναμία σημαντικού αριθμού λεωφορείων, αλλά και των κρατικών υποδομών –όπως οι στάσεις των λεωφορείων– να εξυπηρετήσουν άτομα με αναπηρίες, πέντε εταιρείες –ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ, Ζήνων, Intercity– εφαρμόζουν την εναλλακτική υπηρεσία μεταφοράς με ειδικά διασκευασμένο και πλήρως προσβάσιμο μικρό λεωφορείο για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα για την οποία απαιτείται η κράτηση θέσης μετά από εικοσιτετράωρη προειδοποίηση. 
 
Επίσης, το υπουργείο έχει διαπιστώσει ότι οι ανάδοχες εταιρείες εφαρμόζουν σε ετήσια βάση πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού για θέματα δεοντολογίας και επαγγελματικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση για την εξυπηρέτηση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
 
ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ
 
345 περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με βάση τα παράπονα αυτά, σε 10 περιπτώσεις παγκύπρια, οι εταιρείες προχώρησαν είτε λόγω της φύσης του παραπτώματος, είτε λόγω συχνότητας, σε απολύσεις 10 εργαζομένων – 4 στον ΟΣΕΛ, 2 στον ΟΣΥΠΑ, 1 στη Ζήνων και 1 στην Intercity.
 
Σε 43 περιπτώσεις οι έξι εταιρείες επέβαλαν το μέτρο της αναγκαστικής άδειας –αποχής από εργασία– στο προσωπικό τους (8 στον ΟΣΕΛ, 19 στον ΟΣΥΠΑ, 6 στον ΟΣΕΑ, 14 στα υπεραστικά). Σε άλλες 140 περιπτώσεις έγινε προφορική παρατήρηση και σε
153 περιπτώσεις γραπτή επίπληξη.
 
Συγκριτικά αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 είχαν υποβληθεί 1.016 παράπονα και επιβλήθηκαν ποινές σε 271 περιπτώσεις, εκ των οποίων σε 12 περιπτώσεις η ποινή ήταν η απόλυση.
  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...