To Top
06:36 Κυριακή
29 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Πρόγνωση έως Παρασκευή (live)
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Πρόγνωση έως Παρασκευή (live)
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2020, 11:09 πμ

Σωρεία προβλημάτων στο οδικό δίκτυο προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Επαρχία Λευκωσίας 

Κλειστοί δρόμοι λόγω υπερχείλισης γεφυριών:
• Οδός Αλεξανδρουπόλεως, (παρά το Δημαρχείο Στροβόλου)
• Οδός Ερυθρού Σταυρού, (πίσω από το Προεδρικό)
• Οδός Ιωάννη Καποδίστρια στη Λακατάμια
• Οδός Διονύσιου Λιβερά στους Εργάτες
• Οδός Αγίου Σπυρίδωνα στη Δευτερά
• Οδός Φοινόπουλου στη Δευτερά
• Οδός Λευκωσίας στην Ποταμιά 
• Οδός Λεόντιου Μαχαιρά στο Δάλι (παρά το κοιμητήριο)
• Οδός Γρηγόρη Αυξεντίου στο Πέρα Χωρίο Νήσου 
• Οδός Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Δάλι (παρά το γήπεδο Χαλκάνωρα) 
• Δρόμος Κοτσιάτη – Αγίας Βαρβάρας 

Επίσης, στο δρόμο Γουρίου – Μαχαιρά παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. 

Περιοχή Μόρφου

Κλειστοί δρόμοι:
• Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (Κακοπετριά)
• Αγίου Γεωργίου (Κακοπετριά)
• Είσοδος Κακοπετριάς από κύριο δρόμο στην Κακοπετριά
• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου 
• Γεφύρι Κοράκου - Φλάσου

Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

• Πεδουλά – Προδρόμου
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Κανναβιών – Σπηλιών 
• Κακοπετριάς – PINEWOOD
• Προδρόμου – Πλατρών 

Επίσης, στο δρόμο Ορκόντα – Κάτω Πύργου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. 

Επαρχία Λεμεσού 

Κλειστός για την τροχαία κίνηση λόγω κατολισθήσεων βράχων και όγκων χώματος είναι ο δρόμος Βάσας Κοιλανίου - Μαλιάς. 

Επίσης, στους δρόμους Μονιάτη – Πλατρών, Παραμύθας – Καλού Χωριού – Ζωοπηγής, Πλατρών – Τροόδους και Λεμεσού – Πλατρών, παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. 

Επαρχία Πάφου

Κλειστός για την τροχαία κίνηση είναι ο δρόμος Αγίου Νικολάου – Μιλικουρίου λόγω κατολισθήσεων βράχων και όγκων χώματος.

Επίσης, στο δρόμο Αρμίνου – Φιλούσας παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος, ενώ  στον κύριο δρόμο Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος για περίπου δέκα μέτρα προς την κατεύθυνση της Πόλης Χρυσοχούς, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας είναι κλειστή. 

Επαρχία Λάρνακας

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή Καλαβασού, υπερχείλισε το φράγμα Καλαβασού και ο ποταμός «Βασιλοπόταμος». Ως εκ τούτου, αρκετοί δρόμοι στην Καλαβασό και στο Μαρί έχουν πλημμυρίσει.  

Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.

Παράλληλα,  λόγω έντονων βροχοπτώσεων,  δυνατών ανέμων και ομίχλης που επικρατούν κατά τόπους σε όλες τις περιοχές τις Κύπρου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους. 

Χειμώνας όλη τη βδομάδα

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Τετάρτη, οπότε και σταδιακά υποχωρεί.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα ή και παρατεταµένα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Tοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός, τουλάχιστον µέχρι το µεσηµέρι.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργά τη νύκτα τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα. Τοπικά στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Τη νύκτα αναµένονται περισσότερα φαινόµενα βροχών ή και µεµονωµένων καταιγίδων. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

Live η εξέλιξη του καιρού

Πηγή: Philenews

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...