Δείπνο – Στου Ρουσιά
Στα τραπεζάκια του σμίγουν παρέες για ένα ποτήρι κρασί και μεζέ. Πρωταγωνιστής της βραδιάς, το καλοφτιαγμένο φαγητό. Ο Ρουσιάς και η παρέα του φτιάχνουν το πιο απλό πρώτο πιάτο που δοκίμασες ποτέ: σέλινο παναρισμένο σε καπύρα, περασμένο απ’ το τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο για να γίνει τραγανό. Στα άλλα ωραία που φτιάχνουν εκεί είναι οι σεφταλιές και ένα είδος παραδοσιακής, χωριάτικης ραβιόλας, τα καλοΐρκα, συκώτι στα κάρβουνα, σουβλάκι από καλά διαλεγμένο κρέας. Στα συν και η ενδιαφέρουσα ποικιλία από κρασιά και αποστάγματα. Δημοκρατίας 31Α , Άγιος Δομέτιος. 70 088848.
 
 
 
Μεσημεριανό – Akakiko
Το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού όλοι το γνωρίζουν και πολλοί το προτιμούν. Αναλλοίωτη αξία και σταθερή πορεία στον χώρο των fusion ασιατικών γεύσεων, με ωραία ατμόσφαιρα και με μια μεγάλη λίστα από sushi, καθώς και ζεστών πιάτων. Αγαπάμε ιδιαίτερα τα Godzilla rolls, Tiger roll και lobster roll. Αχαιών 1 Έγκωμη, Λευκωσία, Apollonia Hotel Λεμεσός και Λεωφόρος Νησί 18 Αγία Νάπα. 77 778022. Δευτέρα-Κυριακή 12.00-24.00.
 
 
 
Για ποτό – Μαντάμ
Στην πάντα urban Λεμεσό, το Μαντάμ της Πλατείας Ηρώων σερβίρει μερικά απ’ τα πιο ωραία signature κοκτέιλ της αγοράς. Ζεστός χώρος, με θεατρική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο για τις πιο ζεστές μέρες και νύχτες. Σ’ αυτό που δύσκολα θα αντισταθείτε είναι κάποιο απ’ τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ του mixologist  Στέφανου Αθανασίου, καθώς θα περνούν δίπλα σας ντελικάτα ποτήρια που μυρίζουν φρέσκο δυόσμο και βασιλικό, ενώ οι χαλαρές τζαζ και σουίνγκ μελωδίες θα προσθέτουν μία έξτρα δόση εξωτισμού στην ατμόσφαιρα. Πλατεία Ηρώων, 25364218.
 
 
 
Διαμονή – Παλατάκια
Οι Henri Corbaz και Αλεξάνδρα Κίκα, αποφάσισαν όχι μόνο να περνάνε τις διακοπές τους στον σχεδόν εγκατελειμμένο από κατοίκους Κάτω Δρυ, αλλά και να βάλουν το χωριό στον χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού. Έτσι έφτιαξαν τα Παλατάκια και το σύμπλεγμα αποτελείται σήμερα από 16 συνολικά καταλύματα, κάποια ως δωμάτια και άλλα ως διαμερίσματα. Να σημειώσουμε πως η ονομασία «Παλάτι» και «Παλατάκια» προήλθε από το χαρακτηριστικό δίχωρο με την καμάρα, που στην περιοχή ονομαζόταν παλάτι. Η κατοικία, αν και αποτελεί δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, φέρει έντονα στοιχεία αστικού αρχοντικού. palatakia.com, 99934807.
 
Για σνακ – Γλυκολέμονο
Όταν πας στο Γλυκολέμονο οι μυρωδιές της κουζίνας θα σε παιδέψουν, δοκιμάζοντας σκληρά τα όρια της αυτοσυγκράτησής σου. Μην το κουράζεις… Δοκίμασε την μπουγάτσα, τη ζαμπονοκασερόπιτα, τη σοκολατόπιτα ή τα τσουρέκια. Επίσης, ένα από τα πιο δυνατά ατού του μαγαζιού είναι η παραδοσιακή ζύμη με προζύμι σε συνταγή της γιαγιάς, από την οποία φτιάχνονται τα πεϊνιρλί, οι πίτσες και τα σάντουιτς. Ζήνωνος Κιτιέως 105, Λάρνακα.
 
Για γλυκό – Napolitana
Ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και ξεχωρίζει για την ποιότητα των γλυκών που προσφέρει, την αβροφροσύνη της κυρίας στο ταμείο και τις χαμηλές τιμές του. Την επόμενη φορά όταν θα πας επίσκεψη στο σπίτι της κολλητής σου πάρε ένα κουτί αμυγδαλωτά για να την εκπλήξεις ευχάριστα.  Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 78Α, Λευκωσία, τηλ.  22 751950.
 
 
Περιοδικό Go, τεύχος 104.