Οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού, «πικκαρίστηκαν» και αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους σε διακαναλικό ντιμπέιτ. Όλη μέρα μαλώνουν από ραδιοφώνου, τηλεοράσεως, διαδικτύου, Twitter και ούτω καθ’ εξής και δεν τους ήταν αρκετό. 
Ως Γάλλοι ευγενείς της αναγέννησης αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους σε μία μονομαχία μεσημεριάτικα. Θα τραβήξουν τα «πιστόλια» τους λοιπόν, θα μετρούν τα δευτερόλεπτα που έχουν να απαντήσουν και… πυρ! Μόνο μη γελιέστε αγαπητοί αναγνώστες, κανείς εκ των δύο δεν θα αποθάνει. Πολύ απλά γιατί τα βόλια δεν θα έχουν κατεύθυνση προς αυτούς αλλά προς εμάς. Και δεν θα είναι 1-2 αλλά εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες. Τι διαφορετικό θα μας πουν σήμερα που δεν μας είπαν όλο αυτό τον καιρό ακόμα δεν καταλάβαμε και πολύ πιθανόν την ίδια απορία να έχουμε και μετά το «μεγάλο» ντιμπέιτ.
Ούτε καν συζήτηση μεταξύ τους δεν θα κάνουν. Απλώς θα απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Είναι αυτό ντιμπέιτ; Ουσιαστικά θα είναι συνεντεύξεις προς πολλούς δημοσιογράφους με τους δύο τους απλώς να κάθονται σε κοντινή απόσταση. 
Ούτε ο Άντρος από το κόμμα του λαού, ούτε ο Αβέρωφ που τους τελευταίους μήνες πήρε σβάρνα τις βιομηχανικές και τις βιοτεχνικές περιοχές έπιασαν το νόημα. Ο κόσμος βαρέθηκε και κουράστηκε όλη την ώρα να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Το έδειξε με την αποχή του από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το έδειξε με τη γενικότερη αδιαφορία του για σημαντικά ζητήματα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι η βασική του έγνοια. Οι πολιτικοί αρχηγοί όμως, είτε πραγματικά δεν αντιλαμβάνονται τον βαθμό της απαξίωσης, είτε δεν θέλουν εκ προθέσεως να τον αντιληφθούν. 
Προτού κερδίσουν ψηφοφόρους, σημαντικότερο είναι να κερδίσουν την εκτίμηση των πολιτών. Κριτήριο που είναι καθοριστικό και για τις μετέπειτα αποφάσεις τους, όπως η επιλογή κομματικής παράταξης και υποψηφίων. Δυστυχώς αυτοί λικνίζονται ακόμα (για το δικό σας καλό μην το κάνετε εικόνα) στους ρυθμούς του show must go on…