To Top
15:24 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ακριβότερα ήδη τα καύσιμα
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Ακριβότερα ήδη τα καύσιμα
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου 2020, 7:19 πμ
Αυξήσεις 2,5-3 σεντ το λίτρο στη βενζίνη και 1,5 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι, έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος της υποχρεωτικής ανάμειξης βιοντίζελ στα καύσιμα κίνησης σε ποσοστό 7,3% μέχρι τέλος του χρόνου, όπως καθορίζεται σε Διάταγμα του υπουργού Ενέργειας που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή. Σημειώνεται ότι στο πετρέλαιο υπήρχε υποχρεωτική ανάμειξη με βιοντίζελ τα προηγούμενα χρόνια, με τον στόχο επί του τελικού μείγματος να είχε καθοριστεί στο 5%. Επομένως, στο πετρέλαιο είχε επιβληθεί περαιτέρω αύξηση 5 σεντ το λίτρο μέχρι το τέλος του 2019.
 
Από πλευράς υπουργείου Ενέργειας εκτιμάται ότι με βάση το Διάταγμα αναμένεται να υπάρχει αύξηση στην τιμή της βενζίνης της τάξης των 2-2,5 σεντ, περιλαμβανομένων και των φόρων, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή. Στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία εταιρειών, όπως κοινοποιήθηκαν στον Φ». 
 
Η θέσπιση της υποχρέωσης αυτής έχει στόχο την περαιτέρω προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μέσω της αύξησης συμμετοχής των βιοκαυσίμων στην τελική κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής σχετικά με τον υποχρεωτικό στόχο περί μεριδίου ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές 10% το 2020 και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 
   
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει τη θέση ότι οι κλιματολογικές ιδιαιτερότητες της Κύπρου καθιστούν τον στόχο του 10% δύσκολα επιτεύξιμο και επομένως εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθεί μέρος του με στατιστική μεταβίβαση από άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ.
 
Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας που εξέτασε εκτάκτως χθες το θέμα, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφερόμενος σε εναλλακτικούς στόχους προκειμένου να καλύψουμε τους στόχους των μεταφορών που μέχρι το 2030 θα ανέλθουν στο 14%, πρόσθεσε ότι για να ανέβει μία ποσοστιαία μονάδα θα πρέπει στην αγορά να ενταχθούν 26.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή 135.000 αυτοκίνητα με υγραεριοκίνηση. Πρόσθεσε ότι η μεταβίβαση σε πράσινη οικονομία στοιχίζει. 
 
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά ότι άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, προσανατολίζονται να απαγορεύσουν την πώληση αυτοκινήτων με συμβατικά καύσιμα από το 2030, πρόσθεσε πως αυτό είναι ανησυχητικό και σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα ως Κυπριακή Δημοκρατία «θα γίνουμε η μάντρα της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης.
   
Σε σχέση με το γεγονός ότι Ε/κ επιλέγουν πρατήρια των κατεχομένων για να εφοδιάζουν τα οχήματά τους, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι φαίνεται πως οι απώλειες του κράτους δεν είναι σημαντικές. Χαρακτήρισε ωστόσο πολύ σοβαρό το θέμα η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι υποχρεωμένη να υιοθετεί μέτρα για καθαρότερα καύσιμα με επιβολή από τις Βρυξέλλες και την ίδια ώρα να μην υπάρχει καμία υποχρέωση για συμμόρφωση στα κατεχόμενα. Σημείωσε πως το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί με το Τελωνείο και το υπουργείο Εξωτερικών. 
 
Περαιτέρω, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι παρ’ όλη την αύξηση στη βενζίνη η χώρα μας παραμένει η 5η πιο φθηνή χώρα στην ΕΕ στην τιμή της βενζίνης και 12η πιο φθηνή χώρα σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο κίνησης.
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας, υπάρχουν τρεις στόχοι στους ΑΠΕ, δύο υποχρεωτικοί και ένας ενδεικτικός. Ο κύριος στόχος, είπε, να πετύχουμε 13% συνολική χρήση ΑΠΕ στην Ενέργεια ώς το 2020 έχει επιτευχθεί από το 2018 και σήμερα βρισκόμαστε στο 14%, ανέφερε.
 
Για χρήση ΑΠΕ σε θέρμανση - ψύξη ο στόχος είναι το 23% για το 2020 και ήδη από το 2018 είμαστε στο 37%. Για την ηλεκτροπαραγωγή, ο ενδεικτικός στόχος είναι το 16% μέχρι το τέλος του 2020 και με βάση τα τελευταία στοιχεία βρισκόμαστε στο 9,37%. Ωστόσο, όπως ανέφερε, με τις αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί, υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί ποσοστό 19-20%.
 
Ο στόχος για τις μεταφορές είναι 10% για το τέλος του 2020 και σήμερα το ποσοστό είναι μόλις στο 5%. Η πρόκληση είναι να πετύχουμε τον στόχο με την πιο μικρή επιβάρυνση στην οικονομία και στους καταναλωτές, είπε, και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί είναι με πρόσμιξη βιοκαυσίμων στα καύσιμα και, με το πρόσφατο Διάταγμα που υπέγραψε, αναμένεται το ποσοστό να φτάσει στο 7,3%.
 
Επικρίσεις από αντιπολίτευση, χάιδεμα από κυβερνών κόμμα
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Κυπριανού, ανέφερε ότι «αυτή η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ εφαρμόζουν πολιτικές μείωσης της φορολογίας σε όλα, είναι ο βίος, η πολιτεία αλλά και η φιλοσοφία της φιλελεύθερης παράταξης και της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη η μείωση όλων των φορολογιών και είναι αυτό που παρακολουθείτε καθημερινά».
 
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, είπε πως ο πραγματικός λόγος που η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε τις εισηγήσεις για παροχή κινήτρων προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της υγραεροκίνησης ήταν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση από τη βενζίνη και το πετρέλαιο εισπράττει 44 σεντ φόρο κατανάλωσης συν ΦΠΑ, ενώ αυτή τη στιγμή ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης είναι μόλις 7 σεντ.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, ανέφερε πως θα έπρεπε τα προηγούμενα 10 χρόνια να είχε μπει ο ηλεκτρισμός στις μεταφορές με τη μορφή των τραμ, τρένων και άλλων. Ο μεγάλος πονοκέφαλος, είπε, είναι η επόμενη δεκαετία, καθώς ο στόχος θα ανέλθει στο 14% στις μεταφορές, και αν οι επόμενες κυβερνήσεις «συμπεριφερθούν με την ίδια απάθεια» θα έχουμε πρόβλημα.
 
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους, είπε ότι «οι τιμές βρίσκονται σε πολύ ψηλό επίπεδο. Δυστυχώς η μείωση που είχε ψηφίσει η Βουλή στον φόρο καυσίμων πριν από ένα χρόνο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει εξανεμιστεί. Οι ίδιες τιμές που κινούνταν πέρσι στη διεθνή αγορά καυσίμων κινούνται και σήμερα, παρόλα αυτά βλέπουμε μια διαφοροποίηση στην αύξηση των τιμών από πέρσι μέχρι φέτος μέχρι και 20 σεντ».
 
Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είπε πως η αποτυχία διαδοχικών κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής να εισαγάγει μια αποτελεσματική πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές μετακυλίεται πάνω στους ώμους των καταναλωτών. Οι καταναλωτές, είπε, θα πληρώσουν το κόστος της ανεπάρκειας της κυβερνητικής πολιτικής στις ανενεώσιμες πηγές ενέργειας. 
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, είπε ότι «μπορεί από τη μια να δηλώνει η Κυβέρνηση ότι έχει επιτύχει τους στόχους της σε σχέση με τα καύσιμα και τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ, από την άλλη όμως ως ΕΛΑΜ δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την επιπολαιότητα με την οποία προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς με την επιβολή περισσότερων φόρων στα καύσιμα ωθεί πολύ περισσότερους συμπατριώτες μας να πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να προμηθεύονται καύσιμα».
  Άγγελος Νικολάου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...