Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταξύ των προσφύγων – μεταναστών και της αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, έγινε χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανέων.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο.

Την ίδια ώρα βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο δείχνει δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από Τούρκους που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά προς τους Ελληνες αστυνομικούς. Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο.

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι πριν από λίγο έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο «Αίαντας» στα σύνορα – Επιχειρεί στις Καστανιές η υδροφόρα

Τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων και εισβολής στην ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από χθες το πρωί ως σήμερα το πρωί αποτράπηκε είσοδος στην ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα.  Ακόμα, 73 άτομα που δεν προέρχονταν από την εμπόλεμη περιοχή του Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο «Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα.

Το λευκό όχημα το οποίο οι αστυνομικοί  αποκαλούν «Αίαντα» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Πηγή: Philenews / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ethnos.gr