Κυκλοφορούν από το πρωί σε γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας τα έντυπα που αφορούν στις μετακινήσεις πολιτών, μετά το διάταγμα για απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων που θα ισχύει από τις 18:00.
 
Σε πολλά γραφεία έφθασε το έντυπο που τιτλοφορείται «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ» και θα συμπληρώνεται από τον εργοδότη.
 
 
Το Philenews έχει στην κατοχή του και το έτερο έντυπο που τιτλοφορείται «ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» που θα συμπληρώνεται από κάθε πολίτη και θα αφορά τις εξαιρέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία στο διάγγελμά του. Πρόκειται για δείγμα και όχι κατ’ ανάγκη το τελικό.
 
 
Εξετάζεται πλατφόρμα SMS για ευκολία των πολιτών
 
Πέραν των πιο πάνω εντύπων, το Υφυπουργείο Καινοτομίας, εξετάζει τη λειτουργία τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν για τις μετακινήσεις τους.
 
Μιλώντας στο Philenews, ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος, επιβεβαίωσε το πιο πάνω, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον αριθμό 8998, ο οποίος θα είναι δωρεάν.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, θα υπάρχει ευχέρεια στις μετακινήσεις που αφορούν μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη σε ιατρό, υπεραγορά, τράπεζα, μετακίνηση για βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη, σωματική άσκηση ή έξοδο για ανάγκες κατοικιδίου, μετακινήσεις παιδιών χωρισμένων ή σε διάσταση γονέων και φυσικά μετάβαση στον χώρο εργασίας.
 
Για όλα τα παραπάνω, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υφυπουργός Καινοτομίας, Νίκος Νουρής και Κυριάκος Κόκκινος στις 15:00.
 
Πηγή: Philenews