To Top
15:37 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ανασφάλιστα τα οχήματα του κράτους
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Ανασφάλιστα τα οχήματα του κράτους
  25 Ιανουαρίου 2020, 5:00 πμ  

Μάθετέ το κι αυτό! Κάθε βδομάδα στη Λευκωσία καταγράφονται τρία τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι φέρουν ευθύνη για την πρόκλησή τους. Τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι κάθε βδομάδα είναι περισσότερα, αλλά στα υπόλοιπα (πέραν των τριών) ευθύνονται οι οδηγοί των άλλων οχημάτων που εμπλέκονται στις συγκρούσεις.

Στα ατυχήματα των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται αυτά στα οποία εμπλέκονται και αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες ή στρατιωτικοί.

Πέραν των τριών ατυχημάτων, ανά βδομάδα, στη Λευκωσία, συμβαίνουν ατυχήματα με οχήματα του Δημοσίου και σε άλλες πόλεις (με ευθύνη δημοσίων υπαλλήλων), αλλά τα περισσότερα καταγράφονται στη Λευκωσία επειδή ο στόλος στην πρωτεύουσα καλύπτει το 50% των οχημάτων του Δημοσίου.

Τα οχήματα του κράτους δεν είναι ασφαλισμένα και όταν προκύψει ατύχημα και ευθύνεται είτε ο δημόσιος υπάλληλος είτε ο αστυνομικός είτε ο πυροσβέστης είτε ο στρατιώτης/στρατιωτικός που οδηγεί, το κράτος πληρώνει τη ζημιά από την τσέπη των πολιτών.

Τα οχήματα του κράτους δεν ασφαλίζονται επειδή το ετήσιο κόστος των αποζημιώσεων σε οδηγούς αυτοκινήτων που συγκρούονται με τα οχήματα του Δημοσίου είναι χαμηλότερο από το κόστος ασφάλισης των οχημάτων. Είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις που η (εκάστοτε) Κυβέρνηση «παρανομεί» (με το να μην ασφαλίζει τα οχήματά της) εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.  

Το θέμα είναι να μη συγκρουστεί κανείς με όχημα του Δημοσίου και να έχει δίκιο διότι θα δεινοπαθήσει μέχρι να αποζημιωθεί, αφού ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού οχήματος, αν έχει δίκιο, θα πρέπει να αναμένει 2-3 μήνες για να πληρωθεί, οπόταν αν οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες, θα τις πληρώσει θέλει, δεν θέλει, και να αναμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία και να πάρει αυτά που του αναλογούν. Πάντως, κατά καιρούς πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν για επιδιόρθωση των ζημιών των οχημάτων τους, μέχρι να εκδοθεί η κρατική επιταγή, οπόταν ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Σε περίπτωση ατυχήματος εκπρόσωπος της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας εκτιμά τη ζημιά η οποία καταβάλλεται στον τεχνίτη ο οποίος θα το επιδιορθώσει. Σε περίπτωση ατυχήματος, μεταβαίνει επιτόπου και η τροχαία προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα από τα οποία θα διαπιστωθεί κατά πόσον ευθύνεται ο οδηγός του κρατικού οχήματος ή ό άλλος οδηγός. Η Τροχαία ετοιμάζει έκθεση, στην οποία στηρίζεται το Δημόσιο για τις όποιες διεκδικήσεις.

Για να είναι καλυμμένος ο οδηγός του οχήματος του Δημοσίου και να μην κληθεί να καταβάλει ο ίδιος το κόστος των ζημιών του άλλου οδηγού, πρέπει την ώρα του ατυχήματος να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία (δηλαδή σε αποστολή από τον προϊστάμενό του), να βρίσκεται εντός του καθορισμένου δρομολογίου, να μην είναι μεθυσμένος και να μη λαμβάνει χάπια τα οποία δεν είχε δηλώσει ότι λαμβάνει.

Σε κάποιες περιπτώσεις δημόσιοι υπάλληλοι αποκλείστηκαν από του να οδηγούν οχήματα του Δημοσίου, λόγω επαναλαμβανόμενων ατυχημάτων στα οποία ενεπλάκησαν και για τα οποία είχαν ευθύνη.

Αυτό συνέβη ακόμη και στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών το οποίο εξετάζει τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι.

Σημειώνεται πως αναλόγως του δυστυχήματος, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται και οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Επίσης, κάποιοι υπάλληλοι, αναγνωρίζοντας πως δεν καλύπτονται από τους κανονισμούς, πληρώνουν οι ίδιοι τις ζημιές που προκαλούν.
Λειτουργός της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, απαντώντας σε παρατήρηση πως σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να πληρωθεί ένας πολίτης ο οποίος δεν ευθύνεται για τη σύγκρουση με όχημα του Δημοσίου, ανέφερε πως συνήθως οι οδηγοί αποζημιώνονται σε 2-3 μήνες από την ημέρα του ατυχήματος εκτός αν πρόκειται για στρατιωτικά οχήματα, οπόταν παρατηρείται περισσότερη καθυστέρηση.
 

Διευθυντής μας φέσωσε με €19.000
 
Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις που οι οδηγοί οχημάτων του δημοσίου (ακόμη και υψηλόβαθμοι) αρνούνται να πληρώσουν τα… σπασμένα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα κατέγραψε σε έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής. Αφορούσε γενικό διευθυντή ο οποίος αφυπηρέτησε πλέον. Τι είχε συμβεί: Οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα και φθάνοντας στην συμβολή δύο δρόμων η οποία ελέγχεται από φώτα τροχαίας, εισήλθε στη διασταύρωση ενώ ο φωτεινός σηματοδότης έδειχνε κόκκινο, και συγκρούστηκε με άλλο ιδιωτικό όχημα. Ο πρώην ΓΔ διώχθηκε ποινικά και παραδέχθηκε ενοχή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο του επέβαλε ποινή προστίμου €250 και 2 βαθμούς ποινής.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ιδιωτικό όχημα ύψους €11.864, ενώ στο υπηρεσιακό όχημα η ζημιά ανήλθε στις €7.500.

Η Νομική Υπηρεσία ενημέρωσε τον πρώην ΓΔ στις 29.2.2012 ότι ο οδηγός του ιδιωτικού οχήματος καταχώρησε αγωγή με την οποία αξιώνει το ποσό των €12.149, εκ των οποίων το ποσό των €11.864 αφορά τη ζημιά του οχήματός του και υπέδειξε πως είναι ορθό και δίκαιο όπως, τουλάχιστον τα έξοδα που αφορούν στη ζημιά του ιδιωτικού οχήματος, καταβληθούν από τον ίδιο. Αργότερα. Ο οδηγός του άλλου οχήματος διεκδικήσε συνολικά €15.000, περιλαμβανομένων δικηγορικών και τόκων.

Στις 27.3.2012, ο πρώην ΓΔ απάντησε στον Γενικό Εισαγγελέα ότι θεωρούσε πως δεν είχε υποχρέωση να καταβάλει το πιο πάνω ποσό. 
Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αποκόπτει (τότε) €1000 μηνιαίως από τον ΓΔ μέχρι να ξοφληθούν οι ζημιές, δεν κρίθηκε σωστή από τον Γενικό Εισαγγελέα, αφού η ενέργεια θεωρήθηκε μονομερής χωρίς τη συγκατάθεση του Γενικού Διευθυντή, κάτι το οποίο πιθανώς να προβαλλόταν.

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια και ο ΓΔ δεν πλήρωσε ούτε τις ζημιές του ιδιώτη, ούτε του οχήματος του δημοσίου.

  Βάσος Βασιλείου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...