Ολοκληρώθηκε η λήψη δείγματος στους ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Λάκη Γιουκά που βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτριας της Μονάδας Αιμοκάθαρσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γιουκάς ανέφερε πως έρχονται και κάποια αποτελέσματα από ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης  στους οποίους έγινε δειγματοληψία τα οποία είναι αρνητικά και μέχρι στιγμής τουλάχιστον , όπως είπε, δεν έχει εντοπιστεί κανένα  επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Ο κ. Γιουκκάς είπε πως οι τέσσερις  νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μεταφέρθηκαν σήμερα  στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για την ενίσχυση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου και αναλαμβάνουν βάρδια το απόγευμα. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο μεταξ,  σε σχετικές διευθετήσεις έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για την προσωρινή στέγαση των τεσσάρων νοσηλευτών και νοσηλευτριών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Λάκης Γιουκάς  χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Φαίδωνος να βοηθήσει  στην προσωρινή εξεύρεση στέγης στους νοσηλευτές οι οποίοι μετατίθενται στην Πάφο, από το ΓΝ Λευκωσίας, και στην συγκεκριμένη κλινική, για όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως όλες οι νοσηλεύτριες που στελέχωναν την Μονάδα Αιμοκάθαρσης έχουν απομακρυνθεί μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος νοσηλεύτριας στην Μονάδα που ήρθε σε επαφή με άλλη νοσηλεύτρια η οποία είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή της ΜΕΘ.

 
Πηγή: Philenews / KYΠΕ