Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στην πτήση από το Λονδίνο, αναμενόταν στην Καρολίνα των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄. Για να τον υποδεχθεί και να φροντίσει τα της άφιξης πήγε στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέφερε και τις θερμές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για επιτυχή θεραπεία και να επιστρέψει υγιής στην Κύπρο για να συνεχίσει την Ποιμαντορία του.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Αρχιεπίσκοπος θα υποβληθεί σε θεραπεία στο Atrium Medical Center, στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. Το κέντρο θεωρείται πολύ εξειδικευμένο για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο ήπαρ (liver cancer). Περί τα τέλη Αυγούστου διαγνώστηκε αριθμός όγκων καρκίνου στο ήπαρ του Αρχιεπισκόπου, οι οποίοι περιορίστηκαν στους ένα ή δύο, μετά από κύκλο χημειοθεραπειών στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.  
 
 
Το Atrium Medical Center (Atrium) είναι χτισμένο στην 100χρονη κληρονομιά του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Middletown και είναι ταγμένο στην παροχή των τελευταίων ιατρικών προόδων και της τελευταίας τεχνολογίας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως ολοκληρωμένο πρόγραμμα καρκίνου, με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και επεμβατικές και ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, προσφέρει καρδιαγγειακές υπηρεσίες, όπως ανοιχτή καρδιά, επεμβατική καρδιολογία και ηλεκτροφυσιολογία, κ.ά. 
 
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καρκίνου είναι ο δρ Raghavan, διεθνώς αναγνωρισμένος ερευνητής καρκίνου και ιατρικός ογκολόγος. Το όραμα του Dr Raghavan για το Ινστιτούτο είναι να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο ενός παραδοσιακού κέντρου καρκίνου, φέρνοντας την έρευνα για τον καρκίνο και τις κλινικές καινοτομίες πιο κοντά στους ασθενείς.