Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της UNFICYP σε σχέση με το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων δήλωσε ότι δεν είναι αρμoδιότητα της ειρηνευτικής δύναμης.
 
«Η ειρηνευτική δύναμη Κύπρου δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η υγεία των κατοίκων της Κύπρου αφορά αποκλειστικά την κυπριακή Κυβέρνηση και δεν έχει κανένα δικαίωμα η UNFICYP να εκδίδει μία τέτοια ανακοίνωση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» του Active.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα το κλείσιμο οδοφραγμάτων

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «θα αναμενόταν ότι η UNFICYP θα εξέδιδε κάποια ανακοίνωση το τελευταίο διάστημα για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, όπως για την περίπτωση της Αμμοχώστου και τις παραβιάσεις που πραγματοποιούν οι κατοχικές αρχές».

 
Σε σχέση με την κίνηση των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ Γεωργίου και Κιζίλγιουρεκ να απευθυνθούν στην Κομισιόν για την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά τη δίοδο σε κάποια οδοφράγματα δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση για ένα θέμα που δεν έχει πολιτικά κριτήρια. «Ως εκ τούτου είναι υπερβολές τόσο οι καταγγελίες του κ. Ακιντζί, όσο και από τους δύο Ευρωβουλευτές».
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Δεν είναι σωστό να μεταφέρουμε σε ευρωπαϊκό έδαφος μία εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί αυτό συμβαίνει πλέον». Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι δύο ευρωβουλευτές δεν ζήτησαν καν ενημέρωση από την κυπριακή κυβέρνηση πριν προχωρήσουν το ερώτημα προς τα ευρωπαϊκά όργανα. «Θα μπορούσαν να αναμένουν τη σημερινή ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου προς τα κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Πηγή: Philenews