Το ξενοδοχείο Μάλπας στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο Κερύνειας θα είναι αυτό που θα λειτουργήσει ως κέντρο πλήρους απομόνωσης για τους Τ/κ φοιτητές που θα έρθουν με ναυλωμένη πτήση από την Βρετανία την Παρασκευή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, κάτοπιν συμφωνίας αναμένεται οι Τ/κ φοιτητές που βρίσκονται στο Τρόοδος να μεταφερθούν στα κατεχόμενα, όπου και θα τοποθετηθούν υπό περιορισμό.
 
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί,σε σημερινή σύσκεψη στην «πρωθυπουργία» εξετάστηκε ένας κατάλογος από ξενοδοχεία και αποφασίστηκε το συγκεκριμένο να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο καραντίνας. Ήδη άρχισαν οι προετοιμασίες.
 
Στο μεταξύ, η ίδια τ/κ ιστοσελίδα, η Κίπρις ποστασί έχει ως είδηση το μήνυμα που έστειλε μέσω κινητού από το Τρόοδος ο Τ/κ φοιτητής που ήρθε χθες από το Λονδίνο στο αεροδρόμιο Πάφου. Είναι ο Μερτ Σιουκρούογλου που στο βίντεο, το οποίο φέρεται να έστειλε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, λέει ότι είναι καλά στην υγεία του, δείχνει το μέρος στο οποίο βρίσκεται, λέει ότι εκεί μένουν κι άλλοι άνθρωποι (ΣΣ: προφανώς εννοεί τους επιβάτες στα δύο αεροπλάνα από το Λονδίνο) και καταλήγει λέγοντας «ελπίζω να μας σώσουν».
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ