Aναστάτωση είχε προκαλέσει η είδηση ότι ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Λευκωσίας, Χρυσόστoμος Κόκκινος, προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Eντούτοις απ΄ό,τι ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, ο γιατρός όπως διαπιστώθηκε, δεν μετέδωσε σε άλλους τον ιό. Σημείωσε μάλιστα ότι οι περίπου 50 νοσηλευτές και κάποιοι γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται σε περιορισμό αναμένεται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ανέφερε ακόμη ότι όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ο Υπουργός Υγείας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται διαρκώς προσπάθειες για ενίσχυση των αποθεμάτων σε στολές, μάσκες και γάντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yπ. Υγείας: Παραγγέλθηκαν 10 αναπνευστήρες

Παράλληλα επεσήμανε πως η Κύπρος διαθέτει 100 αναπνευστήρες στο δημόσιο τομέα, 35 στον ιδιωτικό και 60 φορητούς αναπνευστήρες. Ανέφερε επίσης ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραλειφθούν 10 αναπνευστήρες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας έχουν ήδη παραγγελθεί 10 αναπνευστήρες από την Ελβετία, ενώ υπάρχει πρόθεση για να παραγγελθούν ακόμη 10.

Ο κύριος Ιωάννου ανακοίνωσε ότι σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης στο 14-20. Επίσης είπε ότι σήμερα ενδεχομένως θα ανακοινώσει μέτρα τα οποία αφορούν τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι εάν χρειαστεί, θα υπάρξει επιστράτευση γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ιατρεία δημόσιας υγείας.

Πηγή: philenews