Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.  
 
«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει» δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των Αρχών, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας.  
 
Η 12χρονη είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και «είχε διαγνωσθεί θετική» στον ιό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ.   Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορωνοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.  
 
Την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε ο θάνατος μιας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού.  
 
Οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 είναι ευτυχώς σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως «οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, των μονάδων εντατικής θεραπείας περιλαμβανομένων, ή που οδηγούν στον θάνατο μπορεί να εμφανισθούν στους ενηλίκους κάθε ηλικίας», έχουν προειδοποιήσει σε έκθεσή τους οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.  
 
Καμιά διευκρίνιση δεν δόθηκε σχετικά με τον θάνατο της 12χρονης στο Βέλγιο.   
 
Πηγή: philenews / lifo.gr