To Top
09:15 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Την Παρασκευή η κηδεία του Αμερίκου Αργυρίου
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Την Παρασκευή η κηδεία του Αμερίκου Αργυρίου
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2020, 5:36 μμ
Στο Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στις 14:00, θα τελεστεί η κηδεία του παιδίατρου Αμερίκου Αργυρίου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων.
 
Ανακοίνωση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, αναφέρει πως "ο αγαπημένος παιδίατρος όλης της Κύπρου, ανάλωσε τη ζωή του προσφέροντας υπηρεσίες για τις οποίες τιμήθηκε στην Κύπρο και στην Ευρώπη και για τις οποίες θα έχει αιώνια την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού".
 

Η κηδεία του, προστίθεται, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 14:00, ενώ η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 12 το μεσημέρι.
 
Παράκληση, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στα δύο Ιδρύματα που ίδρυσε ο Αμερίκος Αργυρίου, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Σπουδαίος και ξεχωριστός άνθρωπος ήταν ο Αμερίκος Αργυρίου, αναφέρει ο ΠτΔ

Την βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του παιδίατρου Αμερίκου Αργυρίου, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για έναν σπουδαίο και ξεχωριστό άνθρωπο με μακροχρόνιο έργο ανιδιοτελούς προσφοράς.
 
Σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως "είναι με βαθύτατη θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός σπουδαίου και ξεχωριστού ανθρώπου, ενός πρωτοπόρου επιστήμονα, με πολύπλευρο και μακροχρόνιο έργο ανιδιοτελούς προσφοράς, του αγαπημένου μου φίλου Αμερίκου Αργυρίου".
 
"Ο Αμερίκος Αργυρίου, όταν αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της ιατρικής υπέγραψε και συμβόλαιο τιμής και ηθικής στάσης απέναντι στους συνάνθρωπούς του", σημειώνει ο ΠτΔ, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε θεράπων ιατρός για χιλιάδες παιδιά πολλών γενεών.
 
Στην ανακοίνωση, ο ΠτΔ αναφέρει πως, έργο ζωής του Αμερίκου Αργυρίου είναι το ίδρυμα "Θεοτόκος", για τη φροντίδα και εκπαίδευση παιδιών με νοητική υστέρηση και το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής για προγεννητικούς ελέγχους νεογνών με προγράμματα που προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό της Κύπρου.
 
Υπενθυμίζοντας ότι, για τον χαρακτήρα, το ήθος και την προσφορά του στον άνθρωπο, ο γιατρός Αμερίκος Αργυρίου τιμήθηκε το 2017 με το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι "ακριβώς για αυτή τη μεγάλη του προσφορά στην κυπριακή κοινωνία, η Πολιτεία τίμησε τον Αμερίκο με το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Δημοκρατίας το 2016".
 
"Εκ μέρους της Πολιτείας, της Κυβέρνησης, και του ιδίου προσωπικά εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος", συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θλίψη ιατρικού κόσμου της Κύπρου για το θάνατο του Αμερίκου Αργυρίου

Ο Αμερίκος  Αργυρίου  υπηρέτησε την Παιδιατρική επιστήμη με όραμα και ανιδιοτέλεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, εκφράζοντας  ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδίατρου Αργυρίου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων.
 
Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ δηλώνει πως "είναι με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση, που ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, έχει πληροφορηθεί για το θάνατο του εκλεκτού και ξεχωριστού συνάδελφου, του ανθρώπου που συνδύασε την επιστημονική του ιδιότητα ως παιδιάτρου, με αυτή την ενεργού, φιλάνθρωπου πολίτη, Αμερίκου Αργυρίου".
 
Με όραμα και ανιδιοτέλεια, προσθέτει, υπηρέτησε την Παιδιατρική επιστήμη, "ήταν ένας αληθινός εκφραστής του Ιπποκρατικού ήθους κι ένα φωτεινό παράδειγμα που αφιέρωσε τη ζωή του, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και τιμώντας διαχρονικά την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κύπρου".
 
"Ο εξαίρετος συνάδελφος, είχε αφοσιωθεί με πάθος στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην έμπρακτη στήριξη προς τους συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία", συνεχίζει ο ΠΙΣ και προσθέτει "ήταν αυτός που αγκάλιασε, όπως ο ίδιος έλεγε, τον ανθρώπινο πόνο, ιδρύοντας το 1969, στη Λεμεσό, το Ίδρυμα Θεοτόκος και 19 χρόνια αργότερα, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής".

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Κύπρου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, για τη μεγάλη απώλεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...