Με μία συγκινητική αναφορά στην Κύπρο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευχήθηκε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, από την έδρα του, «να έρθει δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη, δικαίωση στον ευλογημένο τόπο της Κύπρου».
 
Λίγο πριν ευλογήσει την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα για το 2020, στη Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου του Παλαίφατου Πατριαρχείου, εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για την Κύπρο, λέγοντας:
 
«Μία μικρή χώρα που έχω μεγάλη αγάπη είναι η Κύπρος μας. Παιδιά μου, Κύπριοι αδελφοί μου, σας χαιρετώ από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και σας παρακαλώ, να έχετε κουράγιο. Μην αποκάμετε. Το δίκαιο θα βασιλέψει, Γιατί το άδικο χάνεται», ανέφερε και πρόσθεσε: «Και ο Κύριος είναι ο Θεός της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης. Και θα επιβλέψει, στον τόπο αυτό τον ευλογημένο της Κύπρου μας, για να έρθει δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη, δικαίωση».
 
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έδωσε και το μήνυμα της ανάγκης να παραμείνει η ειρήνη στη θάλασσα της Μεσογείου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που πάντοτε του παρέχει η Ελλάδα και η Αίγυπτος, κάνοντας ειδική αναφορά στον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.
 
Η όλη εκδήλωση έγινε παρουσία της παροικίας, αμέσως μετά τον κατανυκτικό εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων και αργότερα με τους Αφρικανούς ιερείς και διακόνους να εντυπωσιάζουν με την ερμηνεία τους στα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια για την Πρωτοχρονιά, αλλά και με τα βυζαντινά κάλαντα, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στο Κογκό και Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Κινσάσα κ. Γεράσιμου Δούνη και της Β΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κα Μαίρης Παυλίδου.
 
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος άκουσε τις ευχαριστίες του κλήρου από τον θερμό χαιρετισμό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου.
 
«Να έχετε υπομονή, υπομονή, υπομονή, γιατί θα μας χρειαστεί, διότι τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα», τόνισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης.
 
Τέλος, ευχαρίστησε τον Απόδημο Ελληνισμό για ό,τι κάνει για το έργο του ιεραποστολικού Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, καθώς και την Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας που στηρίζει πάντοτε το Παλαίφατο Πατριαρχείο.
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ