To Top
07:13 Κυριακή
29 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
30 μέρες, 700 χλμ - «Βήμα- βήμα όλη την Κύπρο για το Ευ Ζην»
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • 30 μέρες, 700 χλμ - «Βήμα- βήμα όλη την Κύπρο για το Ευ Ζην»
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2020, 7:31 πμ
Ένα όνειρο μιας φθινοπωρινής βραδιάς, απ’ αυτά που δεν είσαι σίγουρος για μέρες αν το έζησες ή αν το είδες στον ύπνο σου, καρφώθηκε στο μυαλό του για καιρό. Έβλεπε τον εαυτό του να περπατάει έχοντας τη θάλασσα στα δεξιά του και με τον άνεμο κόντρα να τον χτυπάει στο πρόσωπο. Το εξέλαβε ως ένα οιωνό και έθεσε ως προσωπικό στόχο να κάνει τον γύρο ολόκληρης της Κύπρου, περιμετρικά με τα πόδια, με συντροφιά στα δεξιά του τη θάλασσα. Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε την πορεία του για την επίτευξη του εγχειρήματος θέλοντας να στείλει μέσα από την προσπάθειά του μηνύματα για το «Ευ Ζην».
 
Ο λόγος για τον 51χρονο Αλέξη Σοφοκλέους, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Μέχρι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών εργαζόταν ως ιπτάμενο προσωπικό. Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η οποία δραστηριοποιείται στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Αερολιμένα. Eίναι Ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από την ίδρυση αλλά και τη συμμετοχή του στο φωνητικό κουαρτέτο «Avanti 4» και στην  πρώτη ιδιωτική Συμφωνική Ορχήστρα στην Κύπρο «Avanti Crossover Symphonic Orchestra».
 
H προετοιμασία
 
Για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος του ο Αλέξης Σοφοκλέους διένυσε μια περίοδο οκτώ μηνών εντατικής προπόνησης προκειμένου η φυσική του κατάσταση να φθάσει σε σημείο που μπορεί να ανταποκριθεί. Ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης, ούτως ώστε  ο οργανισμός του να είναι έτοιμος. Παράλληλα, πραγματοποίησε όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, με πιστό συνοδοιπόρο του στο ταξίδι τον ορθοπεδικό Δρ. Ανδρέα Τάνο του οποίου οι συμβουλές είναι πολύτιμες για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου.
 
Τον πετύχαμε στον τερματισμό της πρώτης μέρας, αφού η πορεία του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ήδη έχει διανύσει τα πρώτα 25 χιλιόμετρα με αφετηρία το παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης και τερματισμό τον Ποταμό Λιοπετρίου. Ο ίδιος αναφέρει χαριτολογώντας, «έχουμε άλλα 675 μπροστά μας». Στον τερματισμό της πρώτης μέρας τον περίμεναν αγαπημένα του πρόσωπα κάτι που τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Άλλωστε τόσο η οικογένεια του όσο και οι φίλοι του είναι ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειάς του.
Το ταξίδι
 
Μιλώντας στο philenews, o Αλέξης Σοφοκλέους ανέφερε πως ο στόχος του είναι να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο ενώ η πορεία του περιλαμβάνει και τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας, όπου θα διανύει περίπου 30 χιλιόμετρα την ημέρα. Το βράδυ θα διανυκτερεύει σε καταλύματα στις ελεύθερες περιοχές και την επόμενη ημέρα θα ξεκινά από το σημείο που σταμάτησε.
 
Θα διέλθει την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και από το οδόφραγμα της Δερύνειας θα διέλθει στα κατεχόμενα. Ακολούθως η πορεία του θα συνεχίσει στη χερσόνησο της Καρπασίας, στην επαρχία Κερύνειας, στη Λάπηθο, στον Καραβά και άλλα χωριά, μέχρι τον Λιμνήτη όπου από εκεί θα εξέλθει στις ελεύθερες περιοχές στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. Ακολούθως θα συνεχίσει στην επαρχία Πάφου, στη Λεμεσό και θα τερματίσει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης.
 
Το μήνυμα του Αλέξη
 
Το εγχείρημα του Αλέξη Σοφοκλέους εμπερικλείει αναμφίβολα πολλά μηνύματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι άνθρωποι πρέπει να κατακτούν τους στόχους τους θέτοντας αμέσως τους επόμενους.
 
Μέσα από το ταξίδι αυτό θέλει να προωθήσει την πρόληψη σε θέματα υγείας και ευδαιμονίας αλλά και την αναγκαιότητα του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει κοντά στη φύση και στον υγιή τρόπο ζωής. Για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία.
 
Ακολούθησε κι εσύ το ταξίδι
 
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την πορεία αυτού του ταξιδιού του Αλέξη Σοφοκλέους μέσα από τα social media, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τη σελίδα Βήμα-βήμα την Κύπρο. Καθημερινά στην έναρξη και στη λήξη της πεζοπορίας του θα αναρτάται βίντεο με όλες τις πληροφορίες της ημέρας. Πρόσθετα, μέσω εφαρμογής GPS, παρέχεται η δυνατότητα το κοινό να δει σε πραγματικό χρόνο στο χάρτη που βρίσκεται.
 
Tην εθελοντική αυτή προσπάθεια έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη ενώ υποστηρικτής είναι η κοινότητα Ορόκλινης και ο δήμαρχος Νεόφυτος Φακοντής. 
 

Χορηγοί της προσπάθειας:

Louis Hotels,  Karas Tavern Protaras,  Just Italian Protaras,

Petros Sports, Aphrodite Beach Hotel Akamas, 

The Car Valeting Centre Co LTD, Kritikos Cash & Carry και το Κοινοτικό Συμβούλιο Οορόκληνης.

  Μυρτώ Ζουμίδου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...