Στην έκδοση του «Φ», ημερομηνίας 14/12/2019, δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδα ότι γνωστός νευροχειρούργος καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους €90.000 στους συγγενείς του θύματός του λόγω ιατρικής αμέλειας που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2006 σε χειρουργείο ιδιωτικού νοσοκομείου. Το θύμα υποβλήθηκε σε αφαίρεση καλοήθους όγκου στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που εκδίκασε την αστική αγωγή, κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο εν λόγω νευροχειρούργος τραυμάτισε τον άνω οβελιαίο κόλπο του εγκεφάλου προκαλώντας αιμορραγία. 

Δυο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση πρωτοσέλιδα της εν λόγω είδησης και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) δεν είπε κουβέντα. Αναμέναμε, τουλάχιστον, μια δημόσια τοποθέτηση από τον ΠΙΣ που να μας ενημέρωνε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Πειθαρχικό Σώμα για να λογοδοτήσει. Τίποτα όμως. Όπως φαίνεται, έγνοια τους εκεί στον ΠΙΣ δεν είναι το δημόσιο συμφέρον και το καλό των ασθενών. Διαφορετικά, θα στήριζαν και το ΓεΣΥ.

Υ.Γ: Για όσους διερωτώνται γιατί δεν κατονομάζουμε τον γιατρό, τους παραπέμπουμε στο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, που κατάντησε, δυστυχώς, το καταφύγιο και η κάλυψη αυτών που παρανομούν. Ακόμη και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων δημοσιοποιούνται με αρχικά ονομάτων.

 

ΜΧΣ