Η Τζέιν Χολ Λουτ επανήλθε στο προσκήνιο. Μίλησε ήδη με τον Μουσταφά Ακιντζί και θα μιλήσει, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Το ΚΥΠΕ μετέδωσε σήμερα από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ακιντζί, η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της κ. Λουτ και έγινε μια σύντομη αξιολόγηση της έκθεσης του κ. Γκουτέρες και του αναμενόμενου ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Στην τηλεφωνική συνομιλία, προστίθεται, υπήρξε συμφωνία να παραμείνουν σε επαφή όποτε χρειαστεί στη διαδικασία μετά και το Βερολίνο και την δήλωση της 25ης Νοεμβρίου 2019.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Προεδρικό, η Τζέιν Χολ Λουτ είχε επίσης επικοινωνία και με το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και διευθετήθηκε η τηλεφωνική τους συνομιλία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας η συνομιλία Αναστασιάδη-Λουτ θα γίνει εντός 48ωρου με πιο πιθανό ενδεχόμενο να γίνει αύριο.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τζέιν Χολ Λουτ δεν εμπλέκεται στο θέμα της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το σχετικό ψήφισμα. Κατά πάσα πιθανότητα η επικοινωνία της έχει να κάνει με ευρύτερα θέματα του Κυπριακού.