Η Έλενα Κωνσταντίνου απευθύνεται στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού…

 

Εντιμότατε κ. Υπουργέ Υγείας,

Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Με τον σύζυγό μου προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας γαλουχώντας τα με τις χριστιανικές παραδοσιακές αξίες, βοηθώντας τα παράλληλα να καλλιεργήσουν την πίστη τους, την ελπίδα και την ελευθερία. Τα τελευταία δυο χρόνια βιώνουμε, την αφόρητη πίεση να εμβολιαστούμε, παρά τη θέλησή μας. Να σημειωθεί ότι ο σύζυγός μου έχει εμβολιαστεί και ο καθένας μας, σεβόμενος το αυτεξούσιο και την ελευθερία του άλλου, σεβαστήκαμε και την όποια απόφασή του. Παρά τις πιέσεις των υπερβολικών, σε πολλές περιπτώσεις μέτρων, όπως ο αποκλεισμός, ο διαχωρισμός των πολιτών και η οικονομική επιβάρυνση των υποχρεωτικά τεστ, ελεύθερα επιλέξαμε να μην εμβολιαστούμε.

Ο 26χρονος γιος μας, ενώ δεν ήθελε αρχικά να εμβολιαστεί, αποφάσισε τελικά να εμβολιαστεί, λόγω του έμμεσου εξαναγκασμού εφόσον στα πλείστα μέρη που συναντιούνται οι νέοι υπήρχε απαγορευτικό για τους «ανεμβολίαστους», πολλά δε άλλα μέτρα τούς καθιστούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στερώντας τους τα προνόμια που είχαν οι «εμβολιασθέντες».

Ο Ανδρέας έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στα μέσα Δεκεμβρίου 2021, όταν επιβλήθηκαν περιορισμοί για ανεμβολίαστους σε χώρους εστίασης και επιτρεπόταν να εισέλθουν έστω και με μια δόση. Αν και εμβολιασμένος ασθένησε με Covid-19. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2022 είχε ελεύθερη διακίνηση με το πάσο ασθενείας. Στη συνέχεια, αναγκάστηκε στις 26 Μαρτίου να λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να μπορεί να πηγαίνει δουλειά και γυμναστήριο «ελεύθερα». Το Σάββατο 2/4 ένοιωσε αδιαθεσία (κούραση, πυρετό), το ίδιο Κυριακή και Δευτέρα. Δευτέρα προς Τρίτη ξύπνησε με πόνο στο στήθος, μούδιασμα στο αριστερό χέρι και πόνο στην κάτω γνάθο. Το απόγευμα της Τρίτης και εφόσον δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα πήγαμε στις πρώτες βοήθειες σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις. Τελικά, διαγνώστηκε με οξεία μυοκαρδίτιδα, λόγω εμβολιασμού με mRNA σκεύασμα, όπως μας υποδείχτηκε από τον καρδιολόγο και καταγράφτηκε στη διαγνωστική εξέταση.

Ο γιος μου από άτομο με πολλή ενέργεια, όρεξη για προσφορά, αθλητής από νεαρή ηλικία και ζωή έχει καταντήσει να κουράζεται εύκολα, να μην αθλείται και να μην έχει κοινωνική ζωή. Κανένας γιατρός δεν μας εγγυάται ότι η υγεία του θα επανέλθει πλήρως.

Εντιμότατε κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά, ως κατ’ εξοχήν αρμόδιος για ζητήματα υγείας, ότι πριν από κάθε ιατρική πράξη (όπως είναι ο εμβολιασμός) πρέπει να προηγηθεί πλήρης, σαφής και κατανοητή ενημέρωση του πολίτου περί του περιεχομένου του σχετικού σκευάσματος και των τυχόν άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρενεργειών του. Αν δεν προηγηθεί η ως άνω ενημέρωση και αν μάλιστα ασκηθεί έστω και έμμεση πίεση στον πολίτη για να υποβληθεί σε εμβολιασμό, τότε η συναίνεσή του είναι παντελώς άκυρη και ανίσχυρη. Ως εκ τούτου για οιανδήποτε σωματική βλάβη προκύψει εξαιτίας του εμβολιασμού έχουν αστική και ποινική ευθύνη τόσο εκείνοι που τον διενήργησαν, ως αυτουργοί, όσο και εκείνοι οι οποίοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο άσκησαν πίεση ή έδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες, ως ηθικοί αυτουργοί.

Σας απευθύνω θερμή έκκληση, πρώτα ως μάνα και μετά ως πολίτης αυτού του τόπου, να διαφυλάξετε τα δικαιώματα και την ελευθερία του κάθε πολίτη και να μην επιτρέπετε τα μέτρα που λαμβάνονται να είναι τέτοια που να εξαναγκάζουν τους πολίτες να προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις, παρά τη θέλησή τους, απλά και μόνο γιατί δεν «αντέχουν». Ακριβώς όπως η Πολιτεία σέβεται την ελευθερία και διευκολύνει όσους θέλουν να εμβολιασθούν, οφείλει, ομοίως, να σεβαστεί και την ελευθερία αυτών οι οποίοι, για δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό.