Τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη της οικογένειάς του είχε τη Δευτέρα ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ήταν η πρώτη φορά που του επετράπη η τηλεφωνική επικοινωνία από τις 15 Φεβρουαρίου 1999, όταν μεταφέρθηκε από το τουρκικό καθεστώς στις κλειστές φυλακές ύψιστης ασφαλείας στο νησί Ιμραλί της θάλασσας του Μαρμαρά. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγορικός όμιλος που εκπροσωπεί τον Οτσαλάν. 
 
Σύμφωνα με τον αδερφό του Μεχμέτ, ο οποίος μίλησε με τον «Άπο» για 20-25 λεπτά, ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επέμεινε στην κουρδική ενότητα. Ο Οτσαλάν απηύθυνε έκκληση για ενότητα μεταξύ των τεσσάρων κουρδικών μερών, στο Ιράκ (Μπασούρ), στη νοτιοανατολική Τουρκία (Μπακούρ), στο δυτικό Ιράν (Ροζχαλάτ) και στη βορειοανατολική Συρία (Ροζιάβα). 
 
Είκοσι χρόνια έγκλειστος, με τα αποτελέσματα των τουρκικών βασανιστηρίων στο κορμί του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στέκεται καλά και δεν απομακρύνεται από τον στόχο της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, της ίδρυσης ενός μεγάλου Κουρδιστάν. Καθιστώντας σαφές ότι οι ιδέες δεν φυλακίζονται και στέλνοντας μήνυμα ακόμα και στον τουρκοκρατούμενο Πενταδάκτυλο… 
 
ΑΛ.ΜΙΧ.