To Top
21:53 Τετάρτη
22 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Η αθώα Αγγλιδούλα και ο αθώος υπουργός
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ • Η αθώα Αγγλιδούλα και ο αθώος υπουργός
  13 Ιανουαρίου 2020, 10:00 πμ  
Ο Σοφοκλής Μούσουλος σχολιάζει τη γνωστή υπόθεση που οδηγήθηκε στα κυπριακά δικαστήρια.
Η υπόθεση με την Αγγλιδούλα (19 ετών) που κατήγγειλε 12 Ισραηλινούς (είπα - ξείπα και ξαναείπα) για βιασμό είναι πλέον γνωστή. Περνώντας (με το αζημίωτο) ένα πολύ θερμό διασκεδαστικό καλοκαίρι, ξαφνικά κατήγγειλε ότι τη βίασαν 12 νεαροί Ισραηλινοί. Οι Ισραηλινοί συνελήφθησαν και όταν η έρευνα μπήκε στα βαθιά αποδείχτηκε ότι οι 7 δεν είχαν καμιά σχέση με βιασμό. Ακολούθησε η παραδοχή της Αγγλιδούλας (που αποδείχτηκε με βίντεο) ότι «σεξουαλιζόταν» με τους υπόλοιπους με τη δική της θέληση. Αποτέλεσμα ήταν να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί και η ίδια να καταλήξει (με τις συνεχείς αντιφάσεις των καταθέσεών της) κατηγορούμενη για δημόσια βλάβη με τις ψευδείς της κατηγορίες. Εάν παραδεχόταν αρχικά το ψέμα της η όλη υπόθεση θα σταματούσε εκεί με ένα μικρό ανώδυνο πρόστιμο. Όμως οι γονείς της και οι δικηγόροι της επέμεναν (ίσως για λόγους γοήτρου) να τη σπρώξουν σε λάθος δρόμο.
Σίγουρα, η υπόθεση ήταν πολύ θλιβερή για την Αγγλιδούλα, με τραυματικές ανατροπές που προκλήθηκαν από το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν αστειεύεται και πως οι δικαστές δεν τρώνε κουτόχορτο.  
Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι οι Άγγλοι βρήκαν την ευκαιρία και πάλιν να κατηγορήσουν την Κύπρο, να απειλήσουν ότι θα εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία για να μην επισκέπτονται οι αθώοι-ηθικοί Άγγλοι την «επικίνδυνη» Κύπρο (στην Αγία Νάπα τα κάνουν «γης μαδιάμ») και ό ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Dominic Raab, να αναμιχθεί, να πάρει τηλέφωνο τον δικό μας υπουργό Εξωτερικών λες και ο Άγγλος υπουργός (της «Μεγάλης») Βρετανίας απευθυνόταν σε κάποιο φύλαρχο των Μάου-Μάου από τον οποίο ζητούσε την απελευθέρωση της «άσπρης». Πολύ σωστά απάντησε ο δικός μας υπουργός ότι η Κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη παρόλο που ο Άγγλος υπουργός επέμενε να τεθεί το θέμα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να της απονείμει προεδρική χάρη -όπως θεώρησαν δεδομένο οι αγγλικές εφημερίδες- πράγμα που θα  δικαίωνε τις παράλογες αγγλικές παρεμβάσεις.
Αν επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα «2017 Westminster sexual misconduct allegations», εκεί θα διαβάσει ότι η τέως Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε θέσει στις 6 Νοεμβρίου 2017 επιτακτικά στη Βουλή των Κοινοτήτων το σοβαρό θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και απρεπούς συμπεριφοράς Άγγλων πολιτικών. Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ο υφυπουργός Εμπορίου, Mark Garnier, παραδέχτηκε απρεπή συμπεριφορά, η Daily telegraph παρουσίασε στοιχεία για τον υπουργό Εργασίας Stephen Crabb, ενώ υποψίες αναφέρθηκαν και για τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab (που, όπως είπαμε, πήρε τηλέφωνο τον δικό μας Νίκο Χριστοδουλίδη). Αντικειμενικά λοιπόν, όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι που φωνασκούσαν έξω από το δικαστήριο και φώναζαν «εσύ είσαι ο βιαστής» θα έπρεπε να το φωνάζουν έξω από τη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων!
Όσον αφορά στην «αγγλική δικαιοσύνη», ας μην κομπάζουν οι Άγγλοι για την ποιότητά της. Πάντοτε θα την κατατρέχουν οι Ερινύες για τις παρωδίες δίκες που οδήγησαν στην αγχόνη αθώους ήρωες της ελευθερίας, που ήταν τότε Άγγλοι πολίτες της αποικίας. Για παράδειγμα, για να αναφέρουμε μόνο δύο, ο πρώτος που απαγχονίστηκε ήταν ο Μιχαλάκης Καραολής. Όπως αποκάλυψαν έγγραφα των Βρετανών, ο Άγγλος δικαστής Hallinan C.J. είχε απορρίψει σημαντικά στοιχεία υπεράσπισης και σε πέντε μέρες καταδίκασε τον Καραολή σε απαγχονισμό. Ο τελευταίος ήρωας που οδηγήθηκε στην αγχόνη ήταν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (19 ετών) που είχε συλληφθεί για μεταφορά όπλου που δεν ήταν σε λειτουργική κατάσταση. Για να σωθεί ο νέος (19 ετών) από την αγχόνη, είχε επέμβει τότε η ελληνική Κυβέρνηση, η Βουλή των Ελλήνων, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, Αμερικανοί γερουσιαστές, ιερωμένοι από πολλές χώρες της Κοινοπολιτείας, αλλά οι Άγγλοι ακολούθησαν τη δική τους δικαιοσύνη και οδήγησαν στην αγχόνη έναν 19χρονο. Είχε ο Βαγορής (19 ετών) τότε την ίδια ηλικία με την Αγγλιδούλα! 
Και απροκάλυπτα αναιδείς, επεμβαίνουν οι Άγγλοι στις εσωτερικές υποθέσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εμείς τους ανεχόμαστε; Ντροπή!
  Σοφοκλής Μούσουλος   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...