To Top
06:11 Τετάρτη
1 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Η σκυτάλη στον δήμαρχο Λευκωσίας και την Αστυνομία 
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ • Η σκυτάλη στον δήμαρχο Λευκωσίας και την Αστυνομία 
  20 Ιανουαρίου 2020, 9:57 πμ  
Ένας ενεργός πολίτης καλεί τις αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με αποκλεισμό πεζοδρομίου στη Λευκωσία.

Εάν δεν το έβλεπα με τα ίδιά μου τα μάτια δεν θα το πίστευα. Πριν αρκετά χρόνια άνοιξε ένα καφενεδάκι στη γειτονιά μου με λίγα τραπεζάκια στο αρκετά μεγάλο πεζοδρόμιο (περίπου 4 μέτρα πλάτος και 10 μέτρα μήκος). Με τα χρόνια το καφενεδάκι έγινε και ταβερνάκι – ταβέρνα κανονική δηλαδή, αφού κρατάει δύο μαγαζιά και τα τραπεζάκια γεμίζουν το πεζοδρόμιο. Μέχρις εδώ όλα καλά και… κυπριακά, αφού το πεζοδρόμιο είναι αρκετά πλατύ και υπήρχε έστω λίγος χώρος και για τους πεζούς. Πολυσύχναστη γειτονιά όπου καθημερινά διακινούνται χιλιάδες πεζοί και αυτοκίνητα – εκατοντάδες παιδιά για να πάνε στο Δημοτικό Σχολείο εκεί κοντά, εκατοντάδες άνθρωποι για να ψωνίσουν από την υπεραγορά απέναντι. Από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές στη Λευκωσία, πάροδος της λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη, περίπου 200 μέτρα πριν το Προεδρικό.
Οι δουλειές πήγαιναν καλά και βεβαίως το ταβερνάκι έπρεπε να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί. Το τι αντίκρισαν τα μάτια μου πριν δύο βδομάδες ακόμη δεν το πιστεύω. Μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή έκλεισε ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά και από τα δύο καταστήματα. Η κλειστή κατασκευή επεκτείνεται από τα δύο καταστήματα μέχρι και την άκρη του δρόμου, καλύπτει δηλαδή πλήρως τα 4 μέτρα πλάτος και 10 μέτρα μήκος του πεζοδρομίου. Από το πολυσύχναστο αυτό σημείο που περνάνε καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και πεζοί, δεν υπάρχει ούτε μια ίντσα πεζοδρομίου – δεν μπορεί να περάσει ούτε παιδάκι, ούτε ηλικιωμένος, ούτε ανάπηρος, ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, δεν υπάρχει χώρος στο πεζοδρόμιο να περάσει ακόμη και γάτος χωρίς να αναγκαστεί να περπατήσει στον δρόμο για τουλάχιστον 15 μέτρα. 
Το πλέον εξωφρενικό: Μια μεγάλη μεταλλική πινακίδα της Τροχαίας (3 μέτρα ύψος) στην άκρη του πεζοδρομίου εγκλωβίστηκε/καταργήθηκε και αυτή εντός της μεγάλης ξύλινης κατασκευής! Όμως, μην ανησυχείτε – ο κύριος αυτός έβαλε δική του μεταλλική ταμπέλα, μέσα στον δρόμο, ότι ο χώρος στάθμευσης είναι μόνο για πελάτες του καφενείου-ταβέρνας. Προσοχή, λοιπόν, εδώ δεν ισχύει η πινακίδα της Τροχαίας για το parking (η οποία χάθηκε μέσα στην ξύλινη κατασκευή), ισχύει μόνο η πινακίδα της ταβέρνας… η κατάσταση θυμίζει Άγρια Δύση. Και εγώ, ο άμοιρος, που νόμιζα ότι τα είδα όλα σε αυτή τη ζωή!
Εάν πριν δύο βδομάδες στο πεζοδρόμιο αυτό είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου για 5 λεπτά, η Αστυνομία πολύ ορθά θα με είχε καταγγείλει. Τώρα που εξαφανίστηκε ολόκληρο πεζοδρόμιο (4 μέτρα πλάτος και 10 μέτρα μήκος, εξαφανίζοντας και μια πινακίδα της Τροχαίας ύψους 3 μέτρων) δεν υπάρχει παρανομία; 
Πηγαίνετε, παρακαλώ, μια βόλτα στην οδό Πρέσπας (πολύ κοντά στη συμβολή με την οδό Σπετσών) στους Άγιους Ομολογητές και πάρτε μαζί και το κινητό σας τηλέφωνο για να αποθανατίσετε το όγδοο θαύμα του κόσμου. Εάν αύριο σκοτωθεί ένα παιδάκι, που περνάει να πάει στο σχολείο του, ή μια γιαγιά ή ένας ανάπηρος, ή ένας από τις χιλιάδες πεζούς που περνούν καθημερινά από το πολυσύχναστο αυτό σημείο και αναγκάζονται να περπατήσουν για 15 μέτρα στον δρόμο από όπου περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα (είναι και κοντά σε στροφή), εγώ θα έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Πριν λίγες μέρες το ανέφερα στις αρμόδιες Αρχές. 
  Ενεργός πολίτης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...