To Top
05:13 Παρασκευή
28 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αρχιεπίσκοπος: Νέο Αμυντικό Δόγμα
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ • Αρχιεπίσκοπος: Νέο Αμυντικό Δόγμα
  21 Ιανουαρίου 2020, 10:55 πμ  
Ο Αιμίλιος Οικονόμου, πρώην δημόσιος υπάλληλος, εισηγείται τη δημιουργία Αμυντικού Ταμείου.

Αναφέρομαι στη θέση του Μακαριοτάτου που διετύπωσε την ημέρα των Χριστουγέννων και ήθελα να εκφράσω κατωτέρω κάποιες σκέψεις μου. Σίγουρα οι δηλώσεις αυτές έγιναν διότι η Τουρκία είναι αδύνατο να συναινέσει σε μια λύση του Κυπριακού, με κάποια δικαιώματα, όχι προς τους Τ/κ, αλλά στους Ε/κ. Η μόνη περίπτωση να ελπίζουμε για λύση, είναι να υπάρξει μια αποτρεπτική δύναμη, για σκοπούς ισορροπίας.
Μακαριότατε, για να υπάρξει Αμυντικό Δόγμα, πρέπει να συνοδεύεται και με πειστικό εξοπλισμό, για τον οποίο πολλοί θα εναντιωθούν, ακόμη και εκ των ένδον. Με την άρση και μόνο του Εμπάργκο Όπλων από την Αμερική, οι διάφορες Κασσάνδρες σχίζουν τα ιμάτιά τους.
Το τι εισηγούμαι, λοιπόν, είναι η δημιουργία ενός Αμυντικού Ταμείου το οποίο να είναι πειστικό ακόμη και για το Άστυ των Αθηνών.
Για τον σκοπό αυτό πρέπει, νομίζω, το Ταμείο αυτό να τεθεί κάτω από την ηγεσία τη δική σας. Η Κυβέρνηση, δεν είναι πειστική, διότι κι αυτή όπως και οι άλλες, κατασπατάλησαν 8 δισ. οπουδήποτε αλλού αντί για την Άμυνα. Πέραν τούτου, κανένας δεν τους εμπιστεύεται ώστε να έλθει αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον θα κατηγορηθεί και σαν πολεμοκάπηλη. Ταυτόχρονα, όμως, δίνει και άλλοθι στο κράτος, διότι η κίνηση δεν θα του ανήκει, αλλά ανήκει στους πολίτες. Αυτοί θα φέρουν την ευθύνη, για οτιδήποτε ήθελε συμβεί. Το δε Κράτος, είναι υπόχρεο να την αποδεχθεί.
Πώς δημιουργείται το Ταμείο: Νομίζω ότι εδώ έχετε βαρύνουσα την ευθύνη με την υιοθέτηση του ταμείου να το πριμοδοτήσετε με ένα σοβαρό ποσό, ανάλογο με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει.
Μετά να καλέσετε τις μητροπόλεις και όλα τα μεγάλα θρησκευτικά ιδρύματα και να τους πιέσετε να σας μιμηθούν. Μετά να καλέσετε ονομαστικά επιχειρηματίες αυτούς που κτίζουν πύργους, που κτίζουν ξενοδοχεία να συνδράμουν. Άλλως πως κτίζουν πάνω στην άμμο. Πέραν τούτου τα λεφτά τους τα κέρδισαν στη ράχη αυτού του τόπου. Να γυρίσουν λίγα πίσω για δικό τους όφελος. Γιατί αν χαθεί η Κύπρος, θα τα χάσουν όλα. Και τώρα δεν θα υπάρχει άλλη Κύπρος για επαναδραστηριοποίηση. Να κληθεί ο κόσμος να προσφέρει αφειδώλευτα. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάμει.
Διαχείριση του Ταμείου: Η διαχείριση του Ταμείου θα γίνεται από εσάς και από ιδιώτες επιχειρηματίες που θα χρηματοδοτήσουν το ταμείο. Παράλληλα το ταμείο να πλαισιώνεται από τέως στρατιωτικούς, σαν συμβούλους, που υπάρχουν και είναι αξιόλογοι.
Η Κυβέρνηση θα κάνει απλά εισηγήσεις, για εξοπλισμούς που χρειάζεται, αλλά η επιλογή θα γίνεται από το Ταμείο και σε καμιά περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει τις υποχρεώσεις του Κράτους. Υπάρχουν σήμερα τόσον έξυπνοι εξοπλισμοί, οι οποίοι θα είναι πειστικοί προς τον εχθρό και ότι δεν παίζουμε. Θέλουμε λύση, με τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Η άλλη πλευρά, είναι όπως πάντοτε εκτός λογικών πλαισίων, κυρίως άμα σε πάρει χαμπάρι. Εξάλλου το διατυμπανίζει καθημερινά ότι η Κύπρος είναι τουρκική. Εδώ μας αποκοίμισε για τόσα χρόνια, ότι η Τουρκία θα γίνει ευρωπαϊκή, αν ποτέ ήταν δυνατό.
 
  Αιμίλιος Οικονόμου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...