Εντατικοποίησε σε όλη την Κύπρο τα μέτρα για διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας η Αστυνομία λίγα 24ωρα μετά τους βανδαλισμούς στη Χλώρακα.

Μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων λόγω του τεταμένου κλίματος. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από την επεξεργασία πλάνου δράσης, δόθηκε εντολή και για αύξηση περιπολιών σε σημεία, τα οποία υπό τις περιστάσεις και τα πρόσφατα γεγονότα, κρίνονται ως υψηλού κινδύνου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», από τους αστυνομικούς διευθυντές των επαρχιών έχουν ήδη σταλεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας μηνύματα σε αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες της Αστυνομίας, έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στις περιπολίες μελών της αστυνομικής Δύναμης σε χώρους λατρείας και άλλες κτηριακές εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά συλλήψεις σε ελέγχους στη Χλώρακα

Τέτοιες οδηγίες έχουν σταλεί από την περασμένη Πέμπτη και στον Ουλαμό Άμεσης Επέμβασης, περίπολα του οποίου κινούνται σε ολόκληρη την περιοχή όλο το 24ώρο και ανταποκρίνονται σε έκτακτα περιστατικά. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», έχει ειδοποιηθεί γραπτώς η εν λόγω υπηρεσία προκειμένου να «περιπολεί ανελλιπώς σε χώρους όπου συχνάζουν ή διαμένουν αλλοδαποί, σε τεμένη, άλλα σημεία λατρείας και σχολεία». Έστω και εκ των υστέρων η Αστυνομία επιχειρεί να δράσει προληπτικά για να εκμηδενίσει το ενδεχόμενο να γίνουν επιθετικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών προσώπων ή να έχουμε και αντίποινα. Εξού και η οδηγία για να μην παρακάμπτονται οι συγκεκριμένοι χώροι. Πηγή ανέφερε στην εφημερίδα μας, ότι το μέτρο για αυξημένες περιπολίες συζητήθηκε στην σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα γενικότερα μέτρα πρόληψης, όπως πληροφορούμαστε, δεν περιορίζονται στις αυξημένες περιπολίες. Υπάρχουν κι άλλες υπηρεσίες ή τμήματα που τις τελευταίες ημέρες λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, ήταν σε εγρήγορση. Ενδεικτικό είναι ότι η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει εντείνει τους ελέγχους της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μάλιστα, τα αιτήματα ταυτοποίησης φυσικών προσώπων σε ανοικτές διαδικτυακές πηγές, είναι αυξημένα την τελευταία περίοδο. Όπως μας υποδείχθηκε, πολλά πρόσωπα μετά τα τελευταία γεγονότα, προέβαιναν σε αναρτήσεις σε πλατφόρμες, μεταδίδοντας διάφορα μηνύματα που τυγχάνουν αξιολόγησης από τα ΤΑΕ, τα οποία με τη σειρά τους αποτείνονται στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ταυτοποίηση των χρηστών πλατφόρμων. Αυτά τα αιτήματα παρουσίασαν αύξηση τελευταίως.