To Top
00:46 Κυριακή
26 Ιανουαρίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Το τραπεζικό γίγνεσθαι είναι αντιμέτωπο με μία νέα εποχή
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΠΟΨΕΙΣ • Το τραπεζικό γίγνεσθαι είναι αντιμέτωπο με μία νέα εποχή
  09 Δεκεμβρίου 2019, 4:54 μμ  
Το 2020 βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και επιφυλάσσει σημαντικές προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο. Όσο κι αν τα κόκκινα δάνεια αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας των τραπεζών δεν είναι η μοναδική τους προτεραιότητα. Μπορεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τραπεζικών διοικήσεων την προηγούμενη πενταετία, αλλά τώρα μπαίνει και ένα νέο στοιχείο, η ψηφιακή πρόκληση. Στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε είναι λογικό οι υπηρεσίες και το κοινό να κινούνται στον ρυθμό των e-υπηρεσιών και των e-συναλλαγών. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που ισχύει εδώ και χρόνια σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το ίδιο προσπαθούν να πετύχουν και οι τράπεζες που θέλουν να στρέψουν τους πελάτες τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι συναλλαγές στα ταμεία των τραπεζών ολοένα λιγοστεύουν, αφού και οι υπάλληλοι εντός των καταστημάτων προσπαθούν με κάθε τρόπο να «διδάξουν» στους πελάτες τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και γενικότερα συναλλαγών. 

Ο τραπεζικός κλάδος, αλλά και ο ευρύτερος χρηματοπιστωτικός τομέας σε διεθνές επίπεδο, βρίσκονται αντιμέτωποι με ψηφιακές και τεχνολογικές αλλαγές, που μετασχηματίζουν το επιχειρησιακό, πελατοκεντρικό και λειτουργικό πρότυπό τους. Η νέα ψηφιακή εποχή αποτελεί την κύρια στρατηγική προτεραιότητα ενός κλάδου, που βλέπει τις εξελίξεις να προηγούνται της εποχής. Οι γενιές του σήμερα είναι και οι τελευταίες που γνωρίζουν τον φυσικό χώρο μιας τράπεζας. Οι νέες γενιές κάνουν τις τραπεζικές πράξεις ψηφιακά και ίσως είναι αυτές που θα έχουν μια άλλη σχέση με τις τράπεζες. Λιγότερα δάνεια και μικρότερο κίνδυνο αθέτησης της δανειακής σύμβασης.

Ο ανταγωνισμός πλέον μεταξύ των τραπεζών δεν είναι μόνο τι προϊόντα θα προσφέρουν και ποια θα είναι η τιμολόγησή τους αλλά και πόσο μπροστά βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους. Παράλληλα, τα τραπεζικά στελέχη χρειάζεται να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους στις ανάγκες της εποχής, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της χρήσης των δεδομένων είναι ραγδαία. 

Η νέα τραπεζική εποχή έχει αρκετές προτεραιότητες, που τίθενται πέραν της διαχείρισης των NPEs και της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Ένα θέμα είναι η παροχή ρευστότητας στην αγορά σε μια περίοδο που οι τράπεζες έχουν υπερβάλλουσα ρευστότητα. H περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, η βελτίωση της αποδοτικότητας και η βελτίωση εξυπηρέτησης του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση, όλο το τραπεζικό γίγνεσθαι είναι αντιμέτωπο με μία νέα εποχή, όπου η σχέση με τον πελάτη αλλά και κάθε προϊόν ή υπηρεσία πρέπει να μπορεί να αξιολογηθεί κάτω από ένα νέο πρίσμα. Την ίδια ώρα οι δαπάνες παραμένουν σταθερές συνολικά. Οι προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους αντισταθμίζονται εν μέρει από παράγοντες όπως η άνοδος των μισθών, η ανάγκη για επενδύσεις πληροφορικής και οι βελτιώσεις όσον αφορά τη διαχείριση των κινδύνων. Οι τράπεζες χρειάζεται να συνεχίσουν να προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους ώστε να τα θέσουν σε βιώσιμη τροχιά. Οι κίνδυνοι να μην επιτύχουν διατηρήσιμη κερδοφορία παραμένουν σημαντικοί. Την ίδια στιγμή, απλά το να μεταβιβαστούν τα NPLs εκτός τραπεζικών ισολογισμών, δεν είναι αρκετό για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα των δανειοληπτών. Η οικονομική ανάκαμψη με την υποστήριξη νέου δανεισμού από τις τράπεζες, μπορεί να λάβει χώρα μόνο εφόσον ένας σημαντικός αριθμός υπερχρεωμένων δανειοληπτών βρει βιώσιμες λύσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους τους. Και αυτό συνεχίζει να αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό στοίχημα.
  Θεανώ Θειοπούλου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...