To Top
00:58 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη….»
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΑΠΟΨΕΙΣ • «Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη….»
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:53 πμ
Αυτές τις μέρες τα παιδιά, παίρνουν χαρτί και μολύβι και γράφουν το καθιερωμένο τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό, που τα διακρίνει, του γράφουν για τις καλές πράξεις που έκαναν καθ’ όλη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ζητώντας του το δώρο που θέλουν να τους φέρει. Πώς θα ήταν το γράμμα ενός 10χρονου Κυπριόπουλου σήμερα: 

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
Σου γράφω αυτό το γράμμα από μια χώρα που λέγεται Κύπρος. Ζω σε μία χώρα που έχει χαρακτηριστεί ως η νήσος των Αγίων, αλλά η διαφθορά ζει και βασιλεύει.
Η χώρα μου πέρασε μια κρίση- έτσι λένε οι μεγαλύτεροι- κρίση οικονομική- κατά τη διάρκεια της οποίας πολλές οικογένειες έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα βράδυ και είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Σήμερα, μου λένε ότι αυτό είναι πια παρελθόν και ήρθε η ανάπτυξη. Άλλωστε, χτίζονται μεγάλοι ουρανοξύστες στη Λεμεσό και μαρίνες εκατομμυρίων. 
Αλλά, αγαπητέ Άη Βασίλη, εμείς ακόμη μένουμε στο μικρό μας διαμέρισμα και δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Το ενοίκιο μας είναι ψηλό και οι γονείς μου εργάζονται διπλοβάρδιες με ένα βασικό μεροκάματο. 
Σκέφτηκα να σου γράψω αυτό το γράμμα γιατί βλέπω τόση κούραση και θλίψη, που ανησυχώ γιατί εγώ θέλω να βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν. Δεν θέλω φέτος τα Χριστούγεννα κάποιο ιδιαίτερο και ακριβό δώρο. Θέλω να μ' ακούσεις και να με βοηθήσεις να φτιάξουμε τον κόσμο καλύτερο.
Θα σε παρακαλούσα, Άγιε μου Βασίλη, να πάψεις να ασχολείσαι με τα μωρά που είναι άρρωστα και θα περάσουν τις γιορτές στο νοσοκομείο. Ούτε να ασχολείσαι με την έλλειψη στεγών για τα ορφανά παιδιά. Έχουμε πιο σημαντικά προβλήματα. 
Καθότι ήρθε η ανάπτυξη πρέπει να αγοράσουμε πράγματα που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Θέλω να φέρεις λιμουζίνες στους αξιωματούχους μας, διότι δεν έχουν τρόπο να μετακινούνται από εκδηλώσεις σε εγκαίνια και από μνημόσυνα σε γιορτές. Τι να τα κάνουμε τα ασθενοφόρα ή τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές;
Θέλω επίσης να φέρεις ένα νέο κτήριο στους βουλευτές μας, επειδή αυτό που έχουμε τώρα δεν τους χωράει. Και δεν μπορούν να νομοθετήσουν, αν δεν δαπανηθούν εκατομμύρια σε νέο κτήριο. Και τι θα κάνουμε χωρίς βουλευτές;
Α, και να μην ξεχάσω να σου ζητήσω και κάτι τελευταίο. Τα ποταμάκια και τα ρυάκια που ενοχλούν, τσιμέντωσέ τα, για να μπορέσουν να χτίσουν αυτοί που θέλουν. Είναι κρίμα να τους εμποδίζουν κάποια στοιχεία της φύσης.
Ελπίζω να μην σε κούρασα. Θα τα ξαναπούμε του χρόνου. 
  Δήμητρα Λάντου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...