Την ευρωπαϊκή διάκριση «Ακτή Ποιότητας» εξασφάλισαν οι παραλίες Αργάκας, Γιαλιάς και Πωμού.

Μετά την απονομή 18 Γαλάζιων σημαιών σε ολόκληρη την επαρχία, η Πάφος έχει διακριθεί και κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Αργυρό βραβείο «Ακτή Ποιότητας» για το 2022-23 και συγκαταλέγεται μέσα στους 100 κορυφαίους «πράσινους προορισμούς» της Ευρώπης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Μετά από εισήγηση της ΕΤΑΠ Πάφου, που κατέχει το βραβείο από το 2013, ο θεσμός έχει επεκταθεί και καλύπτει πλέον και τις παραλίες Αργάκας, Γιαλιάς και Πωμού έτσι ολόκληρη η ακτογραμμή της Πάφου είναι πλέον αναγνωρισμένη και ελκυστική ιδιαίτερα στους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν διακοπές και απόλαυση στη φύση, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, το αργυρό βραβείο και μια θέση στον κατάλογο των κορυφαίων 100 πιο «πράσινων» παράκτιων και νησιώτικων περιοχών της Ευρώπης, τιμά την Πάφο αλλά την ίδια στιγμή την δεσμεύει για συνέχιση και καλυτέρευση των πρακτικών που ακολουθεί.

Η Πάφος με αυτό το βραβείο, προστίθεται στην ανακοίνωση, γίνεται ακόμη πιο γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, για τις γραφικές παραλίες της και την πλούσια και σπάνια βλάστηση με κυρίαρχη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και του Νέου Χωρίου μέχρι και τον Πωμό.

Βασικά κριτήρια της επιλογής των περιοχών είναι, μεταξύ άλλων, η καθαριότητα των υδάτων, η βιοποικιλότητα των περιοχών, το περιβάλλον τους, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα ποσοστά θορύβου, η ποιότητα τουριστικής υποδομής, η ασφάλεια και η προσβασιμότητα αναφέρεται.

ΚΥΠΕ