• Μια νέα εποχή ξεκινά για μια από τις σημαντικότερες επωνυμίες της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την «LORDOS PLASTICS», η οποία εισέρχεται σε μια καινούργια εποχή.

Η εταιρεία «LORDOS PLASTICS», με 60+ χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην κυπριακή αγορά, διευρύνει τομείς ενδιαφέροντος και δημιουργεί την «LORDOS UNITED GROUP». Ένα όμιλο εταιρειών με στόχο την παράλληλη ανάπτυξη και σε άλλους, πέρα την παραγωγή πλαστικού, τομείς της βιομηχανίας με προϊόντα που θα συνεχίσουν να υπηρετούν την ποιότητα της καθημερινότητας του καταναλωτή.

Σημειώνεται πως η εταιρεία, έχει στο ενεργητικό της αξιοζήλευτο έργο, το οποίο εκτείνεται και αφορά από τεράστια έργα υποδομής (μαρίνες, λιμάνια, εργοστάσια κλπ), μέχρι καθημερινά προϊόντα ευρείας και οικιακής χρήσης. Μια εταιρεία που διακρίνεται και για το περιβαλλοντικό της έργο, ως η μοναδική πιστοποιημένη εταιρεία με το «BLUE ANGEL ECOLABEL» της Γερμανίας για τις καινοτόμες σακούλες ECO BAGS.

Η LORDOS UNITED, συνεχίζοντας μέσω της «LORDOS PLASTICS» την παραγωγή και διανομή περισσότερων από 2.500 προϊόντων πλαστικού, αυξάνει την παρουσία της στη λιανική πώληση και στην οικιακή χρήση με την είσοδό της στην αγορά του τροφίμου. Η είσοδος της «LORDOS FLAVOURS» στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά τροφίμου της Κύπρου, αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υπάρχουσων επιλογών μέσω οικείων και εμπνευσμένων γεύσεων και προϊόντων τόσο από την Κύπρο, όσο και από επιλεγμένους παραγωγούς και εταιρείες του εξωτερικού.

Εκτός από τη «LORDOS FLAVOURS», έχει δημιουργηθεί και η εταιρεία «LORDOS HYGIENE», η οποία προσφέρει λύσεις υγιεινής και προστασίας σε νοικοκυριά και βιομηχανίες.

Κάτω από την επωνυμία LORDOS UNITED εντάσσεται και η υφιστάμενη εταιρεία «LORDOS UNITED PROPERTIES», η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της ένα μεγάλο portfolio σε Κύπρο και εξωτερικό για επενδυτικές ευκαιρίες σε οικιστικά και βιομηχανικά οικόπεδα.

Ο προσανατολισμός του Ομίλου στην ανάπτυξη σε επιπλέον τομείς, προϊόντα και υπηρεσίες με γνώμονα την ουσιαστική ανάπτυξη προς όφελος του τελικού καταναλωτή παραμένει σταθερός, με περαιτέρω διεύρυνση να σχεδιάζεται για τους προσεχείς μήνες με στόχο την ενίσχυση του τοπικού, αλλά και εξαγωγικού προφίλ του Ομίλου.

Ιστορικά 

Η εταιρεία «LORDOS PLASTICS» ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο από τον Φώτιο Λόρδο και μετά την εισβολή του 1974, η εταιρεία αναγκαστικά μεταφέρθηκε στη Λεμεσό, όπου έγινε η κατασκευή ενός καινούργιου εργοστασίου και μιας σειράς αποθηκών. Μέχρι το 2000 η εταιρεία ήταν ιδιωτική, ενώ το 2001 έγινε μετάβαση της σε δημόσια εταιρεία και εντάχθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ως Lordos United Plastics Ltd.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην 1η Βιομηχανική περιοχή Λεμεσού. Η εταιρεία απασχολεί πλέον 220 επιστημονικούς ερευνητές και ειδικευμένους εργάτες υψηλής ειδίκευσης, σε όλους τους τομείς και τις παραγωγικές διαδικασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε https://www.lordosunited.com.

Κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα

Α. Δυναμική είσοδος στην πράσινη ανάπτυξη

Οι εταιρείες LORDOS UNITED PUBLIC LTD και PCC CY – PELLETS RECYCLING LTD, υπέγραψαν στις 28 Ιουνίου 2021 συμφωνία για συμπαραγωγή αναγεννημένης πρώτης ύλης στην Κύπρο, για την παραγωγή νέων ανακυκλώσιμων πλαστικών ειδών.

Πιο συγκεκριμένα, η LORDOS UNITED, έχει αναλάβει τη διαχείριση του εργοστασίου ανακύκλωσης των φθαρμένων πλαστικών, που βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά Λεμεσού, ιδιοκτησίας της εταιρείας PCC CY – PELLETS RECYCLING LTD του ομίλου εταιρειών ΠΟΥΛΛΑΪΔΗ.

Η ετήσια παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου ανακύκλωσης είναι ικανή να εξυπηρετεί τις ετήσιες ανάγκες της εταιρείας LORDOS UNITED. Η επιχειρηματική κίνηση εντάσσεται στη νέα στρατηγική της LORDOS UNITED, που προνοεί μέχρι το 2025 να αφήσει μηδενικό αποτύπωμα στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην Κύπρο.

Τα ανακυκλώσιμα προϊόντα όπως τα LORDOS ECO BAGS, που ήδη διατίθενται στην αγορά, είναι η απάντηση στη λελογισμένη χρήση των πλαστικών προϊόντων. Τα σακούλια ECO BAGS, διατίθενται σε τρία διαφορετικά μεγέθη και χρωματισμούς: (1) 28L Καφέ για χρήση στην κουζίνα, (2) 56L Μπλε για γενική χρήση και (3) 100L Πράσινες για κήπο & εξωτερικούς χώρους.

Β. Παραγωγή αναγεννημένων πρώτων υλών

Το 2022, η εταιρεία κάλυψε το 10% της παραγωγής της με ανακυκλωμένα υλικά, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε. Στόχος, μέχρι το 2024, να αφήνει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, ανακυκλώνοντας όση ποσότητα πλαστικού χρησιμοποιεί.

Γ. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Η εταιρεία εγκατάστησε παραγωγή φωτοβολταϊκής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Συγκεκριμένα, παράγει 650kWh το μήνα, καλύπτοντας το 30% των συνολικών ενεργειακών της αναγκών, ενώ σχεδιάζει μέχρι το τέλος του 2022 να είναι σε θέση να καλύπτει το 50% των συνολικών ενεργειακών της αναγκών.