To Top
20:06 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Η διαφημιστική στρατηγική μπορεί να κερδίσει στον Τραμπ και τις εκλογές του 2020
ΑΡΧΙΚΗINSIDERBLOOMBERG OPINION • Η διαφημιστική στρατηγική μπορεί να κερδίσει στον Τραμπ και τις...
  09 Ιανουαρίου 2020, 10:56 πμ  
 Ένα μακροχρόνιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook ανέφερε σε εσωτερικό υπόμνημα ότι η στρατηγική διαφήμισης στο Facebook του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - και όχι η ρωσική παραπληροφόρηση - του κέρδισε τις εκλογές το 2016 και προέτρεψε τους υπαλλήλους να μην παρέμβουν για να αποτρέψουν την επανεκλογή του προέδρου.  

Μετά τη δημοσίευση του υπομνήματος από τους New York Times, ο Bosworth δημοσίευσε μήνυμα στο Facebook, λέγοντας ότι "δεν ήταν γραμμένο για δημόσια κατανάλωση" και ότι ήρθε αντιμέτωπος με σχόλια υπαλλήλων στο εσωτερικό της εταιρείας. Ο Bosworth ανέφερε ότι το Facebook ήταν υπεύθυνο για τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016, αλλά αυτό δεν οφείλεται στα ευρέως δημοσιευμένα λάθη του Facebook, για τα οποία έχουν ασκήσει κριτική οι Δημοκρατικοί. ''Επομένως, ευθύνεται το Facebook για την εκλογή του Τραμπ; Νομίζω πως η απάντηση είναι ναι, αλλά όχι για τους λόγους που σκέφτονται μερικοί. Δεν εκλέχτηκε λόγω Ρωσίας ή παραπληροφόρησης ή του σκανδάλου Cambridge Analytica. Εκλέχτηκε επειδή έτρεξε την καλύτερη ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια που έχω δει ποτέ από οποιονδήποτε διαφημιζόμενο", έγραψε.  

Συνέχισε λέγοντας ότι οι υπάλληλοι του Facebook δεν θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να αλλάξουν τους κανόνες διαφήμισης της εταιρείας για να αποτρέψουν νεότερη νίκη του Τραμπ. Ο Bosworth δεν πιστεύει ότι το Facebook θα πρέπει να περιορίσει την εμβέλεια δημοσιεύσεων με περιεχόμενο που διαφωνεί, "όσο κακόγουστο και αν είναι το περιεχόμενό τους".  Το μακροσκελές υπόμνημα συγκρίνει επίσης το Facebook με τη ζάχαρη, αναφέροντας ότι είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιείται με μέτρο και ότι το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όταν το Facebook δέχτηκε σκληρή κριτική καθώς επέτρεψε στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει δεδομένα που δεν είχαν ληφθεί άπρεπα για τις διαφημίσεις υπέρ του Τραμπ, αποτέλεσε ένα γεγονός που δεν διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο, δήλωσε ο Bosworth.  

Σημαντικό απόσπασμα: ''Αυτό μας φέρνει στη τωρινή στιγμή, όπου έχουμε διατηρήσει τις ίδιες πολιτικές διαφημίσεων. Αυτό που μου προκύπτει είναι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Ως αφοσιωμένος φιλελεύθερος επιθυμώ απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσω κάθε μέσο στη διάθεσή μου για να αποφύγω το ίδιο αποτέλεσμα. Τι κρατάει λοιπόν το χέρι μου;  Συλλογίζομαι τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αυτό το καιρό. Ειδικά την στιγμή που ο Φρόντο προσφέρει το δαχτυλίδι στη Γκαλάντριελ και εκείνη φαντάζεται να χρησιμοποιεί την δύναμη δίκαια στην αρχή αλλά γνωρίζει ότι τελικά αυτό θα τη διαφθείρει. Όσο δελεαστικό και αν είναι για εμάς να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να αλλάξουμε την έκβαση, είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρέπει ποτέ να πράξουμε κατά αυτόν τον τρόπο ειδάλλως θα γίνουμε αυτό που φοβόμαστε'', σημείωσε ο Bosworth.  

Βασικό υπόβαθρο: Το Facebook υπήρξε συχνός στόχος επικρίσεων και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, εξαιτίας της μεγάλης επιρροής του στον τρόπο με τον οποίο το κοινό λαμβάνει τα νέα του και αλληλεπιδρά με την πολιτική διαφήμιση. Η αριστερά  επικρίνει την εταιρεία επειδή δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση που ωφελούν τον Τραμπ, ενώ οι συντηρητικοί ισχυρίζονται ότι το Facebook καταστέλλει τις δεξιές απόψεις.

Της Rachel Sandler
ΠΗΓΗ: Forbes

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...