Της Jemima McEvoy

Ο κόσμος παρακολουθούσε σοκαρισμένος την προηγούμενη εβδομάδα να υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια του Sam Bankman-Fried. Μέσα σε λίγες ημέρες, ο 30χρονος ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX -από ένας εκ των 50 πλουσιότερων ανθρώπους στις ΗΠΑ και μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο των crypto- μετατράπηκε στον αρνητικό πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης κατάρρευσης στην Ιστορία των κρυπτονομισμάτων.

Μια έκθεση της Coindesk σχετικά με τα οικονομικά της “αδελφής” εταιρείας του FTX, της Alameda Research, έδωσε το έναυσμα για την πτώση. Η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 5,8 δισ. δολάρια από τα περιουσιακά στοιχεία της Alameda ήταν συνδεδεμένα με το token του FTX, το FTT, οδήγησε τους επενδυτές στο να αποσύρουν με φρενήρη ρυθμό τα κεφάλαιά τους από το ανταλλακτήριο.

Μεταγενέστερες αναφορές της Wall Street Journal -και όχι μόνο- υποστήριξαν ότι η Alameda Research χρησιμοποίησε έως και 10 δισ. δολάρια από κεφάλαια πελατών του FTX για να τα στοιχηματίσει σε άλλες επενδύσεις – κάτι που είναι παράνομο. Ο Bankman-Fried παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι πραγματοποίησε συναλλαγές χρησιμοποιώντας περιουσιακά στοιχεία πελατών της FTX σε μηνύματα που αντάλλαξε με δημοσιογράφο του Vox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο δισεκατομμυριούχος Ackman άλλαξε γνώμη για τα κρυπτονομίσματα

Η περιουσία του Bankman-Fried υποχώρησε από τα 17 δισ. δολάρια κάτω από το 1 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ημέρες. Το Forbes εκτιμά ότι η αξία του Bankman-Fried έχει σχεδόν μηδενιστεί πλέον. Η Alameda Research, το FTX και η θυγατρική FTX U.S. κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ο Bankman-Fried παραιτήθηκε από τη θέση του CEO την ίδια ημέρα. (Ο ίδιος μπορεί να έχει αποκρύψει κάποια μετρητά από ένα μερίδιο που φέρεται να πούλησε σε επενδυτές ή από δάνεια ύψους 2,7 δισ. δολαρίων που πήρε από την Alameda Research).

Ενώ οι επιπτώσεις από την κατάρρευση του FTX δεν έχουν αποτυπωθεί σε όλο τους το εύρος, ένα πράγμα είναι βέβαιο: λίγοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχουν εκπέσει τόσο βαθιά και απότομα όσο ο Bankman-Fried. Μεταξύ εκείνων που έχασαν σχεδόν ολόκληρη την περιουσία τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ή εβδομάδες συγκαταλέγονται ο επενδυτής Adolf Merckle -ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία κάποτε, που καταστράφηκε από την οικονομική κρίση του 2008- και ο Kanye West, που ακολουθεί την ίδια μοίρα εξαιτίας του αντισημιτισμού του.

Δύο μεγιστάνες που δεν μπήκαν ποτέ στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes, αλλά η πτώση τους έκανε πάταγο, είναι ο Bernie Madoff (απεβίωσε το 2021), ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε το μεγαλύτερο “Σχήμα Ponzi” στην Ιστορία, και ο Bill Hwang της Archegos Capital Management, η επενδυτική εταιρεία του οποίου κατέρρευσε σχεδόν εν μία νυκτί πέρυσι, προκαλώντας σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου ζημιές ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων.

Τα τελευταία 20 χρόνια, εξανεμίστηκαν και άλλες περιουσίες, για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων οι απάτες. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις οδήγησαν στις δικαστικές αίθουσες ή ακόμη και στη φυλακή. Η Elizabeth Holmes, ιδρύτρια της εταιρείας διαγνωστικών εξετάσεων Theranos, καταδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε περισσότερα από 11 χρόνια φυλάκισης για εξαπάτηση επενδυτών. Τρία ακόμη άτομα βρίσκονται σήμερα πίσω από τα κάγκελα, ένα σε κατ’ οίκον περιορισμό και ένα πέμπτο περιμένει τη δίκη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FTX: Οι διαδρομές δανείων $4,1 δισ. που πήραν 4 στελέχη

Η τελευταία σελίδα στην όλο και πιο παράξενη ιστορία του Bankman-Fried δεν έχει γραφτεί ακόμη. Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν την τύχη του ίδιου και του FTX, ας δούμε τις πιο εκκωφαντικές πτώσεις δισεκατομμυριούχων κατά την πρόσφατη Ιστορία και πού βρίσκονται σήμερα αυτά τα άτομα:

Kanye West

Μια αυτοκρατορία υποδημάτων που ανατράπηκε από τον αντισημιτισμό

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 2 δισ. δολάρια (Απρίλιος 2022)

Καθαρή αξία σήμερα: 400 εκατ. δολάρια

Ημερομηνία κατάρρευσης: Οκτώβριος 2022

Μετά από μια σειρά σχολίων με αντισημιτικό περιεχόμενο, επικλήσεις σε θεωρίες συνωμοσίας και άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές, ο ράπερ και σχεδιαστής που είναι πλέον γνωστός ως Ye… αποπέμφθηκε από τον βασικό επιχειρηματικό εταίρο του, την Adidas, τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο ο Ye είχε καταγγείλει το 10ετές συμβόλαιό του με την εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Gap. Επιπλέον, ο γαλλικός οίκος μόδας Balenciaga, η εταιρεία λιανικής Foot Locker, το πρακτορείο CAA και η JPMorgan έκοψαν τους δεσμούς τους μαζί του. Παρά την κατάρρευση της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, ο Ye εξακολουθεί να αξίζει περίπου 400 εκατ. δολάρια, χάρη στην προσωπική ακίνητή του περιουσία, της μουσικής του, των μετρητών που διαθέτει και ενός μεριδίου 5% στην Skims, τη μάρκα shapewear ρούχων αξίας 3,2 δισ. δολαρίων που ίδρυσε η πρώην σύζυγός του, η δισεκατομμυριούχος Kim Kardashian.

Nirav Modi

Φυγάς κοσμηματοπώλης

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 1,8 δισ. δολάρια (2015)

Καθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2018

Ο άλλοτε “κοσμηματοπώλης των stars”, που τα πανάκριβα κοσμήματά του διάλεγαν η Kate Winselet, η Dakota Johnson και η Priyanka Chopra-Jonas, βρίσκεται σήμερα στις φυλακές του Γουάντσγουορθ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και αναμένεται να εκδοθεί στην Ινδία, μετά τη σχετική απόφαση που πήρε εντός αυτού του μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Ο ινδικής καταγωγής κοσμηματοπώλης, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει ο νέος Harry Winston με καταστήματα σε όλο τον κόσμο, κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε την κρατική Punjab National Bank για το ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας του Firestar International.

Ο Modi διέφυγε από την Ινδία το 2018, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, και έναν χρόνο μετά εθεάθη στους δρόμους του Λονδίνου έχοντας αφήσει πλέον μουστάκι. Στη συνέχεια συνελήφθη. Οι ινδικές αρχές εισπράττουν τα χρέη του Modi κατάσχοντας και πουλώντας τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πολύτιμης συλλογής έργων τέχνης του. Γεννήθηκε σε οικογένεια που ήταν έμποροι διαμαντιών και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Μετακόμισε στην Ινδία για να μάθει τη δουλειά από τον θείο του και το 1999 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ατομικά.

Rishi Shah

Κατηγορούμενος για απάτη, αναμένει δίκη

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 3,6 δισ. δολάρια (2017)

Καθαρή αξία σήμερα: $0

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2018

Ο Rishi Shah προσέλκυσε το ενδιαφέρον ως ο νεαρός, απόφοιτος κολεγίου, που ίδρυσε την πολυσυζητημένη startup ΜΜΕ για θέματα υγείας Outcome Health, η οποία συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 5,6 δισ. δολαρίων τον Μάιο του 2017. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά τη συμπερίληψη του Shah στο “κλαμπ των δισεκατομμυριούχων”, ο ίδιος και δύο κορυφαία στελέχη της Outcome κατηγορήθηκαν για απάτη, φερόμενοι πως υπεξαίρεσαν περίπου 1 δισ. δολάρια από πελάτες, δανειστές και επενδυτές, παραποιώντας τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας και την επιτυχία των προϊόντων της. Και οι τρεις δήλωσαν αθώοι μετά την απαγγελία των κατηγοριών το 2019 και η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί το 2023.

John Kapoor

Ο φαρμακοβιομήχανος στη φυλακή

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 3,3 δισ. δολάρια (2015)

Καθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2017

Ο John Kapoor ήταν ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας παρασκευής οπιοειδών Insys Therapeutics. Τον Οκτώβριο του 2017, ο Kapoor συνελήφθη και κατηγορήθηκε για συνωμοσία με σκοπό τη δωροδοκία γιατρών ώστε να συνταγογραφούν το σπρέι φεντανύλης Subsys που παρήγαγε η εταιρεία του -το οποίο είχε δημιουργηθεί ως αναλγητικό για καρκινοπαθείς- σε ασθενείς που δεν το χρειάζονταν. Η Insys κήρυξε πτώχευση και δήλωσε ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της το 2019. Ο ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας, ο οποίος κατρακύλησε εκτός της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών το 2020, αφού οι ένορκοι έκριναν ως ενόχους για εκβιασμό αυτόν και άλλα τέσσερα στελέχη της Insys. Αποφυλακίζεται τον Αύγουστο του 2024, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών.

Elizabeth Holmes

H πρώην μεγιστάνας της ιατρικής περίθαλψης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 4,5 δισ. δολάρια (2015)

Καθαρή αξία σήμερα: 0 δολάρια

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2016

Η συνιδρύτρια της Theranos, Elizabeth Holmes, συγκαταλεγόταν κάποτε στην αφρόκρεμα του τεχνολογικού κόσμου για την ανάπτυξη μιας συσκευής που υποσχόταν να φέρει την επανάσταση στις εξετάσεις αίματος, χρησιμοποιώντας ως δείγμα μόνο μια-δύο σταγόνες αίματος. Το 2015, η πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ήταν η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στις ΗΠΑ. Έναν χρόνο αργότερα, το Forbes υποβάθμισε την εκτίμησή του για την καθαρή της αξία σε μηδενικά επίπεδα, αφού η εν λόγω τεχνολογία αποδείχθηκε αναξιόπιστη και η εταιρεία βρέθηκε στο στόχαστρο ερευνών που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες. Το 2018, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη. Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2021. Κατά τη δίκη, η Holmes προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στον πρώην σύντροφό της και πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Theranos, Ramesh “Sunny” Balwani. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της και τη βρήκαν ένοχη τον Ιανουάριο του 2022 για τέσσερις κατηγορίες. Έγκυος στο δεύτερο παιδί της, καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια φυκάκισης τον Νοέμβριο του 2022. Ο Balwani κρίθηκε επίσης ένοχος και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια για απάτη και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης.

Eike Batista

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βραζιλία καταδικάστηκε σε 30ετή κάθειρξη

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 30 δισ. δολάρια (2012)

Καθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2013

Άνθρωπος με υπερμετρες φιλοδοξίες, ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δρατηριοποιήθηκε στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου Eike Batista είχε δεσμευτεί κάποτε μιλώντας στο Forbes ότι θα γινόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (ένας τίτλος που έκτοτε έχει περάσει στον CEO της Tesla, Elon Musk). Για κάποια περίοδο, η υπόσχεσή του φαινόταν εφικτή. Στις αρχές του 2012, η αξία του Batista ανερχόταν στα 30 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές των εισηγμένων ενεργειακών εταιρειών του, υπό τη μητρική EBX Group, είχαν εκτιναχθεί. Εντός ενός χρόνου, όμως, και αφού ο Όμιλος απέτυχε να υλοποιήσει τους οικονομικούς και παραγωγικους στόχους του, η ενεργειακή αυτοκρατορία του Batista άρχισε να καταρρέει. Ήταν σαφές ότι η ναυαρχίδα του, η πετρελαϊκή OGX, είχε υπερεκτιμήσει κατά πολύ τα αποθέματά της σε πετρέλαιο. Η OGX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης το 2013, αφού αθέτησε την πληρωμή ομολόγων ύψους 45 δισ. δολαρίων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εταιρική χρεοκοπία στην Iστορία της Λατινικής Αμερικής. Ο Μπατίστα καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης το 2018 για δωροδοκία του -φυλακισμένου πλέον- πρώην κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο Σεργκέι Καμπράλ. Του πρόσφερε 16,5 εκατ. δολάρια σε αντάλλαγμα για να κερδίσει κρατικές συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, o Batista ζει στην έπαυλή του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Vijay Mallya

Πάνε οι καλές εποχές…

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 1,6 δισ. δολάρια (2007)

Καθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2012

Γνωστός ως “ο βασιλιάς της καλοπέρασης” για τον επιδεικτικό τρόπο ζωής του, ο Mallya διηύθυνε τη United Spirits, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών στην Ινδία, και την πάλαι ποτέ Kingfisher Airlines. Μπαίνοντας στον κλάδο των αερομεταφορών το 2005, ο μεγιστάνας των ποτών δημιούργησε χρέη άνω του 1 δισ. δολαρίων σε πολλές ινδικές τράπεζες, καθώς προσπαθούσε να κρατήσει την προβληματική Kingfisher Airlines στο προσκήνιο. Κάποια στιγμή, ο δεύτερος μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας στην Ινδία, η Kingfisher, κατέστη αφερέγγυα και έβαλε λουκέτο το 2012 – οι πιλότοι και το προσωπικό καμπίνας είχαν μείνει απλήρωτοι για μήνες, ενώ ο Mallya συνέχισε να διοργανώνει ξέφρενα πάρτι, όπως σχολίαζε τότε το Forbes. Ο Mallya διέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016, αφού αθέτησε τις υποχρεώσεις του προς τους δανειστές και φημολογείται ότι ζει ακόμη στη Γηραιά Αλβιώνα – ακόμα γίνεται προσπάθα μα εκδοθεί στις ινδικές αρχές. Ο Mallya κηρύχθηκε και επίσημα χρεοκοπημένος από βρετανικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τις ινδικές τράπεζες να ζητήσουν την αποπληρωμή των ανεξόφλητων χρεών του.

Allen Stanford

Ο Πρίγκιπας του Ponzi

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 2,2 δισ. δολάρια (2008)

Καθαρή αξία σήμερα: 0 δολάρια

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2009

Ένας απατεώνας που ξεπέρασε τον Bernie Madoff… Ο Stanford καταδικάστηκε το 2012 για τη διαχείριση ενός “σχήματος Ponzi” ύψους 7 δισ. δολαρίων μέσω της Stanford Financial Group. Ο πρώην δισεκατομμυριούχος κέρδιζε χρήματα για περίπου δύο δεκαετίες πουλώντας απατηλά καταθετικά προϊόντα με υψηλή απόδοση μέσω της Stanford International Bank με έδρα την Αντίγκουα και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τα κεφάλαια για αμφιβόλου είδους επενδύσεις και για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή βίο του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Το 2012 καταδικάστηκε σε 110 χρόνια φυλάκισης, τα οποία εκτίει σήμερα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κόλμαν της Φλόριντα. Τα θύματα του Stanford πήραν πίσω τα χρήματά τους με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τους εξαπατημένους από τον Madoff. Μόλις κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2022, δικαστής του Τέξας αποφάσισε ότι πέντε τράπεζες που μηνύθηκαν για 4 δισ. δολάρια από μια ομάδα επενδυτών που είχε ποντάρει στον Stanford, επειδή φέρονταν να τον διευκολύνουν παρέχοντάς του χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, θα πρέπει να δικαστούν επίσης. Οι τράπεζες αρνήθηκαν τους κατηγορίες και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να “ρίξουν” την υπόθεση.

Adolf Merckle

Ένα θύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 12,8 δισ. δολάρια (2007)

Καθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2008

Οι επενδύσεις του Γερμανού βιομήχανου Merckle δέχθηκαν βαρύ πλήγμα κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τα πράγματα χειροτέρεψαν εξαιτίας ενός μεγάλου στοιχήματος που πόνταρε εναντίον της Volkswagen AG, το οποίο γύρισε μπούμερανγκ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ευρωπαϊκός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανιας Porsche διεκδικούσε την εξαγορά της VW, εκτοξεύοντας την τιμή της μετοχής της. Ο Merckle ζήτησε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε δάνεια-γέφυρες για να καλύψει τις ζημιές που υπέστη ο όμιλος VEM Vermoegensverwaltung, ο οποίος μέχρι τότε ήταν σε μεγάλο βαθμό μοχλευμένος. Καθώς η αυτοκρατορία του όδευε προς την κατάρρευση, ο Merckle αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ράγες ενός τρένου κοντά στο σπίτι του, στο Blaubeuren της Γερμανίας, το 2009. Μετά τον θάνατο του Adolf, ο γιος του Ludwig ανέστρεψε την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ξεπουλώντας μεν τμήματα της περιουσίας τους, αλλά καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι τελικά. Σήμερα η αξία του Ludwig υπερβαίνει τα 5 δισ. δολάρια.

Mikhail Khodorkovsky

Η κατάρρευση του πλουσιότερου ανθρώπου της Ρωσίας με “δάκτυλο” Πούτιν

Μεγαλύτερη καθαρή αξία: 15 δισ. δολάρια (2004)

Kαθαρή αξία σήμερα: δεν υπάρχουν στοιχεία

Ημερομηνία κατάρρευσης: 2006

Ο πρώην επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου Yukos, ο Mikhail Khodorkovsky, ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, με την αξία του να εκτιμαται στα 15 δισ. δολάρια στο απόγειό της το 2004. Μετά, όμως, από μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Πούτιν με αντικείμενο την κυβερνητική διαφθορά, ο Khodorkovsky συνελήφθη και φυλακίστηκε για φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απάτη – κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε και τις κατήγγειλε ως πολιτικά υποκινούμενες. Η Yukos διαλύθηκε και κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2006. Τα περισσότερα περιουσιακά της στοιχεία απορροφήθηκαν από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft. Ο Khodorkovsky έλαβε χάρη το 2013 και έκτοτε έχει μετεγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου παραμένει σφοδρός επικριτής του Πούτιν. “Ο κόσμος δεν είναι ασφαλές μέρος όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία”, δήλωσε ο πρώην δισεκατομμυριούχος τον Μάιο στο ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Milken.

Πηγή: Forbes