To Top
forbes
Επόμενο
Προηγούμενο
Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει πρόσωπα
ΑΡΧΙΚΗINSIDERFORBES • Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει...
  24 Ιανουαρίου 2020, 8:04 πμ  

Οι πιο μεγάλες εταιρείες social media στον κόσμο τείνουν να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο: εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram στηρίζονται στην αύξηση των χρηστών μέσω αναζήτησης αλλά και στους λίγους δημοφιλείς χρήστες που ποστάρουν τακτικά σε μεγάλο κοινό. Τώρα, μια νέα εταιρεία social media ποντάρει στην ιδέα ότι ο κόσμος θέλει ένα κοινωνικό δίκτυο που θα τον προτρέπει να έχει μεγαλύτερη διάδραση offline.

Η startup Octi εκκινεί σήμερα στο App Store με την ελπίδα να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους να έχουν διάδραση με τον πραγματικό κόσμο μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Η εφαρμογή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μηχανική μάθηση για να ανιχνεύει πότε ένα άτομο στέκεται μπροστά από την κάμερα του iPhone ενός άλλου. Αν το άτομο αυτό έχει λογαριασμό Octi, τότε οι δύο τους μπορούν να γίνουν φίλοι στο κοινωνικό δίκτυο. Διαφορετικά, το μέλος του Octi μπορεί να προσκαλέσει το άλλο πρόσωπο να ενταχθεί στο δίκτυο εάν δεν έχει λογαριασμό.

Το "διαισθητικό" στοιχείο "add friend" ήταν αρκετό για να προσελκύσει μερικά μεγάλα ονόματα επενδυτών. Η εταιρεία έχει ήδη αντλήσει 12 εκατ. δολάρια από τις NFL Players Association, Live Nation, Anheuser-Busch InBev, Bold Capital Partners και Human Ventures. Υποστηρίζεται επίσης από τον επικεφαλής προϊόντος της Adobe, Scott Belsky, τον επικεφαλής προϊόντος της Quibi, τον πρώην επικεφαλής προϊόντος της Snap Tom Conrad και τον ιδρυτή της Oscar Health, Joshua Kushner.

"Το μοναδικό χαρακτηριστικό είναι αυτή η τεχνολογία κάμερας, αυτή η διάδραση", λέει ο συνιδρυτής και CEO, Justin Fuisz.

Το Octi χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να ανιχνεύει διακριτά χαρακτηριστικά ενός ατόμου όπως τα μάτια, η μύτη, οι γοφοί και τα φρύδια όταν το άτομο στέκεται μπροστά από μια κάμερα που χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Στη συνέχεια το λογισμικό χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να διαπιστώσει ποιανού το πρόσωπο ενδέχεται να αναζητάτε εντός του κοινωνικού δικτύου. Αυτές οι περίπλοκες διαδικασίες συμβαίνουν μέσα σε δευτερόλεπτα -καθιστώντας ευκολότερο για τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή και να ενταχθούν στο δίκτυο χωρίς να εμποδίζεται η ροή του διαλόγου.

Στο πλαίσιο δοκιμής της εφαρμογής, η Octi έδωσε σε 50 μαθητές του Λυκείου Huntington Beach High School της νότιας Καλιφόρνια πρόσβαση σε μία beta εκδοχή. "Έως τα τέλη της εβδομάδας, περίπου 1.200 έως 2.000 παιδιά τη χρησιμοποιούσαν", λέει ο Fuisz. "Απλά διαδίδεται.”

Κάθε χρήστης του Octi έχει μια "ψηφιακή ζώνη" περιεχομένου που εμφανίζεται όταν το πρόσωπό του σκανάρεται από την εφαρμογή. Η ζώνη μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως αναρτήσεις, φωτογραφίες, βίντεο και ενσωματωμένο περιεχόμενο όπως μια λίστα τραγουδιών του Spotify ή βίντεο του YouTube και είναι παρόμοια με τον τοίχο του Facebook ή το Timeline του Twitter.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας από την Octi, λέει ο Fuisz, είναι ότι αυτή η ζώνη ακολουθεί τον χρήστη. Συγκριτικά, η χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας από το Snapchat δεν είναι μόνιμη, που σημαίνει ότι υπάρχει μόνο τη στιγμή που τραβάτε ένα βίντεο. "Είσαι περίπου σαν κωδικός QR για το ίδιο σου το προφίλ την ώρα που περπατάς", λέει.

Για την ώρα, η εταιρεία έχει εστιάσει στην προσθήκη περισσότερων χρηστών. Αλλά ο Fuisz έχει μεγάλες προσδοκίες για το δημιούργημά του και θα ήθελε τελικά να κλείσει συνεργασίες με third party developers εφαρμογών που μπορούν να δημιουργήσουν εμπειρίες μέσα στην πλατφόρμα.

"Αυτό που έχουμε σκοπό να κάνουμε είναι να πλημμυρίσουμε το δίκτυο με περιεχόμενο", λέει. 

Του Michale Nunez

Πηγή: Forbes

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...