Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ακήρυχτο πόλεμο από την Τουρκία η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες ως μια πολιορκητική μηχανή για να σπάσει τα σύνορα της Ευρώπης. Η καλά ενορχηστρωμένη «προσφυγική επιχείρηση» έχει ως πρωτεργάτη τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει και να προκαλεί ολόκληρη την Ευρώπη. 
 
Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε χθες στον Έβρο για αυτοψία της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
 
 
Παράλληλα θέλησε να εκφράσει τη στήριξή της προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντέξει τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο που δέχεται από την τουρκική πλευρά. Η Γαλλία, όπως και οι άλλοι εταίροι της Ελλάδας δεν «μάσησαν» και επέρριψαν ευθύνες στην Τουρκία. Αντίθετα οι Βρετανοί, μακριά από την ομπρέλα της ΕΕ, ήταν και πάλι κυνικοί. 
 
 
Το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ αποκτά ιδιαίτερη σημασία και κυρίως θα διαφανεί εάν η ΕΕ θα μετατρέψει τον σημερινό της εκνευρισμό για τις ενέργειες της Τουρκίας σε αποτρεπτικά μέτρα. Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν το δύσκολο της λήψης αποφάσεων κατά της Τουρκίας καθότι από τη μια χρειάζεται ομοφωνία και από την άλλη χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω θυματοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών.
 
Η Ελλάδα προστάτεψε και θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της και η προσπάθεια της Τουρκίας να βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας απέτυχε και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει, αν συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη στρατηγική, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
 
Στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς χιλιάδες μετανάστες επιδιώκουν να περάσουν επί ελληνικού εδάφους. Η Αθήνα καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να διαχειριστεί τη νέα μεταναστευτική κρίση, καθώς στόχος της Άγκυρας είναι να εργαλειοποιήσει και να εκμεταλλευτεί την κρίση στη Συρία. Η Αθήνα θωρακίζει τα σύνορά της, χερσαία και θαλάσσια, με στόχο να περιορίσει τις ροές.
 
 
Κυρίως παράτυποι μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν είναι οι μετακινούμενοι στα ελληνικά σύνορα.
 
Στη μάχη φύλαξης των συνόρων έχουν ριχτεί εδώ και τέσσερις μέρες κάτοικοι του Έβρου αλλά και κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου.
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος