Το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου διοργανώνει Φεστιβάλ Γαλάζιας Ενέργειας στην πόλη της Πάφου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να δηλώσουν το παρόν τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Μαΐου, κι ώρα 11:00-14:00, στο Παλιό Λιμάνι, στην πλατεία μπροστά από το κάστρο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου και διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου Blue Deal*, στο οποίο το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος.

Μέσα από τη δράση του έργου Blue Deal στην Κύπρο, εντοπίστηκαν πιθανές πιλοτικές τοποθεσίες που διαθέτουν θαλάσσιο ενεργειακό δυναμικό, κι οι κατάλληλες τεχνολογίες για την αξιοποίησή του. Με γνώμονα αυτό, το Φεστιβάλ αποσκοπεί να αναδείξει τα αποτελέσματα του έργου στην Κύπρο, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για τον τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας και τις προοπτικές της Γαλάζιας Ενέργειας στην Κύπρο.

Ελάτε λοιπόν να μάθετε:

  • Τί είναι η Γαλάζια Ενέργεια;
  • Ποιες τεχνολογίες Γαλάζιας Ενέργειας υπάρχουν και πώς μοιάζουν;
  • Ποιες είναι οι πηγές της Γαλάζιας Ενέργειας στην Κύπρο και με ποιες τεχνολογίες μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε;
  • Ποια τα περιβαλλοντικά κριτήρια για την εγκατάσταση τεχνολογιών Γαλάζιας Ενέργειας και πώς μπορούμε να προστατέψουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα της Κύπρου;

Όλα αυτά, μέσα από διάφορες δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου κι οι συνεργάτες του, όπως γνωριμία με τις τεχνολογίες Γαλάζιας Ενέργειας της Κύπρου μέσω εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), επίδειξη τεχνολογικών μηχανισμών μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε κινητική, και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ανακοινωθεί κι η Διακρατική Συμμαχία που επιδιώκει να αναπτύξει το έργο στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με σκοπό την ανάληψη δράσης για προώθηση της Γαλάζιας Ενέργειας. Αυτό, μέσα από τη συνεργασία ατόμων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας (εταιρείες τεχνολογίας, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Τοπικές Αρχές κ.ά.).

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε!

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου (συνεργαζόμενος φορέας του έργου Blue Deal) και η εταιρεία GeoImaging Ltd. (εταίρος του έργου Blue Deal στην Κύπρο).

*Το έργο Blue Deal (Blue Energy Deployment Alliance) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 85% και το πρόγραμμα Interreg Med Programme. Οι εταίροι του έργου στην Κύπρο είναι το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και η εταιρία GeoImaging Ltd.