Η Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας την Παρασκευή, 20 Μαΐου.

Στην ΕΓΣ παρευρέθηκαν 17 μέτοχοι, αυτοπροσώπως ή μέσω αντιπροσώπου, που εκπροσωπούσαν 138.151.974 μετοχές, δηλαδή 30,96% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Συνήθεις εργασίες 

Η ΕΓΣ εξέτασε τις Οικονομικές Καταστάσεις για το έτος 2021 μαζί με τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και καθόρισε την ετήσια συνήθη αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΕΓΣ εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την αμοιβή της PricewaterhouseCoopers ως Ελεγκτές της Εταιρίας.

Οι ακόλουθοι Διοικητικοί Σύμβουλοι έχουν επανεκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο:

(α) Ευστράτιος-Γεώργιος (Τάκης) Αράπογλου

(β) Lyn Grobler

(γ) Arne Berggren

(δ) Πόλα Χατζησωτηρίου

(ε) Πανίκος Νικολάου

(στ) Νικόλαος Σοφιανός

(ζ) Μαρία Φιλίππου

(η) Ιωάννης Ζωγραφάκης

(θ) Κωνσταντίνος Ιορδάνου

(ι) Ελίζα Λειβαδιώτου

Το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι σε συνέχεια της σημερινής ψηφοφορίας των μετόχων στην ΕΓΣ 2022, οι κ.κ. Maksim Goldman και Dr Michael Heger δεν έχουν επανεκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει επίσης ότι ενώ ο κ. Arne Berggren επανεκλέγη λαμβάνοντας 98,825,604 ψήφους υπέρ που αντιπροσωπεύουν 71,67% του συνόλου των έγκυρων ψήφων, περισσότεροι από 20 % των ψήφων που κατατέθηκαν ήταν εναντίον της επανεκλογής του.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΗΒ, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προχωρήσει σε επαφές με τους μετόχους και να προβεί σε ενημέρωση για τις απόψεις που θα ληφθούν από τους μετόχους ανάλογα με την περίπτωση. Η ΕΓΣ έλαβε και εξέτασε την Ετήσια Έκθεση Πολιτικής Αμοιβών της Επιτροπής Αμοιβών για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2021 και Πολιτική Αμοιβών για το 2022.

Ειδικές εργασίες 

Η ΕΓΣ αποφάσισε επίσης:

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να εγκαθιδρύσει και να εφαρμόσει ένα μακροπρόθεσμο Σχέδιο παροχής κινήτρων ( το “2022 LTIP”)

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για έκδοση μετοχών

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση μετοχών χωρίς εφαρμογή των προτιμησιακών δικαιωμάτων σύμφωνα με το Άρθρο 1022 του Companies Act

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τη μη εφαρμογή προτιμησιακών δικαιωμάτων σε σχέση με πρόσθετες συνήθεις μετοχές σύμφωνα με το Άρθρο 1022 του Companies Act όσον αφορά τη χρηματοδότηση μιας συναλλαγής

• Να εξετάσει καιτικό Συμβούλιο για τη μη εφαρμογή εκ του νόμου δικαιωμάτων προτίμησης ως Άρθρο 1022 του Companies Act για τις μετοχές που εκδόθηκαν σύμφωνα με το Ψήφισμα 10

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για απόκτηση συνήθων μετοχών της Εταιρίας από την αγορά • Να εξετάσει και καθορίσει το εύρος της τιμής στην οποία η Εταιρία μπορεί να επανακατανέμει ίδιες μετοχές

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για κατανομή συνήθων μετοχών στη μετατροπή ή ανταλλαγή Επιπρόσθετου Πρωτοβάθμιου Κεφαλαίου Μετατρέψιμου σε Μετοχές

• Να εξετάσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικηγια σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με προειδοποίηση τουλάχιστον 14 καθαρών ημερών

• Να εξετάσει και εγκρίνει την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας, με τη διαγραφή του υφιστάμενου Άρθρου 102 και την υιοθέτηση νέου Άρθρου 102, το οποίο θα επιτρέπει την έγκριση γραπτών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (περιλαμβανομένης απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία) σύμφωνα με τις πρόνοιες της Πρόσκλησης για τη σύγκληση της ΕΓΣ που ανακοινώθηκε στις 15 Απριλίου 2022. Τα πιο πάνω ψηφίσματα που συνιστούν Ειδικές Εργασίες ισχύουν μέχρι την επόμενη ΕΓΣ ή τις 19 Αυγούστου 2023, όποιο συμβεί νωρίτερα. Σύμφωνα με το Χρηματιστηριακό Κανονισμό 14.3.6, αντίγραφα των αποφάσεων που δεν αποτελούν συνήθη εργασία σε ετήσια γενική συνέλευση θα υποβληθούν στο National Storage Mechanism σε Αγγλικό αρχείο και θα είναι διαθέσιμα μετά τις 6:00 μμ (ώρα Κύπρου).