Άλλη μια κυπριακή εταιρεία, η Pulse Market Research, ανακοίνωσε και προχώρησε ταυτόχρονα στην εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας για όλους τους μήνες του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από την πρώτη μέρα του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Pulse Market Research αποφάσισε να μετατρέψει τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα σε τριήμερα για τους υπαλλήλους της. Από την 1η Ιουνίου η Pulse Market Research προσάρμοσε την τετραήμερη εργασία για όλες τις εβδομάδες του καλοκαιριού. Εργασία για το προσωπικό της εταιρείας από Δευτέρα έως Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχίζει πιλοτικά η τετραήμερη εργασία στην Κύπρο

Μιλώντας στο Insider ο Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research, Παναγιώτης Παναγιώτου, ανέφερε πως, «προσπαθήσαμε σαν εταιρεία να συνεχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις που διευκολύνουν την ομάδα μας χωρίς να επηρεάζουν την παραγωγικότητα μας.  Μετά την επιλογή του work from home, θεωρήσαμε ότι η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας για το καλοκαίρι, μπορεί να προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρόνου ξεκούρασης αλλά και να συνεισφέρει στις προσπάθειες όλων μας να μειώσουμε τα έξοδα μετακινήσεων από και προς τον χώρο εργασίας».

Τι θα ισχύει για του εργαζόμενους

Ο κ. Παναγιώτου τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρείας και ήταν ομόφωνη.  Σημείωσε δε πως προσαρμόστηκε  η εργάσιμη εβδομάδα σε 36 ώρες σε τέσσερεις μέρες εργασίας και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές όσον αφορά στην παραγωγικότητα μας.  Τέλος ανέφερε πως μεν οι 4 εργάσιμες μέρες μας έγιναν  λίγο πιο κουραστικές αλλά τα τριήμερα ξεκούρασης μας αποζημιώνουν.

Πάντως είναι η δεύτερη εταιρεία στην Κύπρο που προχωρεί σε αυτό το εγχείρημα. Η άλλη είναι η PwC που ανακοίνωσε πως η 4ημερη εβδομαδιαία εργασία στην εταιρεία θα ισχύσει για τους δύο θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2022.