Η ίδρυση Ιατρικής Σχολής, αλλά και Σχολής Μηχανολογίας, αποτελούν τις επόμενες στοχεύσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, μετά την πρώτη αυτή 10ετία λειτουργίας του. Τους σχεδιασμούς για το μέλλον και την αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του ακαδημαικού ιδρύματος, έκαναν ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Γιώργος Λεπτός και ο Πρύτανης Παντελής Σκλιάς, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Coral Beach. 

Ο κ. Λεπτός τόνισε ότι εμπνευόμενο από το όραμα του ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, αείμνηστου Μιχαλάκη Γ. Λεπτού, το Νεάπολις Πάφος στηρίζει την πορεία του σε πυλώνες σταθερότητας, ανάπτυξης, ακαδημαϊκής πρωτοπορίας και διεθνούς αναγνώρισης με γνώμονα την προσιτή αριστεία, την παροχή γνώσης με ακαδημαϊκή αρτιότητα και ευαισθησία για την φοιτητική του κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

« Ένα Πανεπιστήμιο μπορεί να είναι βιώσιμο, αλλά υπό πολλές προυποθέσεις», τόνισε. « Και για να επιτευχθεί αυτό, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος πρέπει να είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο, γεγονός που ήδη επιτυγχάνεται μέσω της συνεργασίας του με πολλά ξένα ακαδημαικά ιδρύματα». 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Παντελής Σκλιάς, ανακοίνωσε ότι στόχος τα επόμενα χρόνια είναι η ίδρυση Ιατρικής Σχολής και Σχολής Μηχανολογίας. Ήδη, τόνισε, αποτελεί το μεγαλύτερο σε ποσοστό εργοδότησης πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ένα από τα μεγαλύτερα σε ποσοστά εργοδότησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

« Σε αυτή την πρώτη 10ετία δημιουργικής ακαδημαϊκής λειτουργίας και προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες και στην κυπριακή οικονομία γενικότερα», τόνισε, « καταγράφουμε πλέον των 6.000 αποφοίτων σε Πτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό επίπεδο, ενώ άνω του 92% από αυτούς τους απόφοιτους έχουν άμεση εργοδότηση, με μεγάλο μέρος των οποίων και πριν την αποφοίτηση τους.

Επιπρόσθετα, περίπου το 80% των φοιτητών κατά την διάρκεια των σπουδών τους κάνουν την πρακτική τους άσκηση και παράλληλα εργοδοτούνται. Στο Πανεπιστήμιο εργοδοτούνται 75 υπάλληλοι ως διοικητικό προσωπικό και 250 ακαδημαϊκοί ως διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, με 3.500 εγγεγραμμένους φοιτητές και φοιτήτριες, από τους οποίους το 10% προέρχεται από τις τρίτες χώρες, το 40% από την Κύπρο και το 50% από την Ελλάδα».

Στόχος μας, κατέληξε, είναι στα επόμενα χρόνια η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Μηχανολογίας, παράλληλα με την διατήρηση της ποιότητας που αυτή την στιγμή έχουμε αποκτήσει.