Μπορεί η οικονομία να ταλανίζεται από ποικίλες προκλήσεις, εντούτοις ο oικοδομικός παροξυσμός στη Λεμεσό συνεχίζεται σε πλήρεις ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ολοκλήρωση της πρώτης κατασκευαστικής φάσης του έργου Sunset Gardens, της εταιρείας Imperio, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος και παρά τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία, με τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία επηρέασαν συνολικά την αγορά.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες των πρώτων 100 κατοικιών στην ανατολική πλευρά του Sunset Gardens και η εταιρεία έχει ξεκινήσει να παραδίδει τα διαμερίσματα στους ιδιοκτήτες τους, με αρκετούς από τους κατοίκους να διαμένουν ήδη σε αυτά, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, οι κατασκευαστικές εργασίες της δυτικής πλευράς, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου, με τις περισσότερες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του Park+, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοντέρνο διώροφο εμπορικό κτήριο κοντά στο νέο ΓΣΠ πωλεί η AstroBank

Το εργό στην ουσία  αποτελεί ένα καταπράσινο gated community 320 κατοικιών, ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, κατανεμημένων σε μοντέρνα κτήρια τριών και τεσσάρων ορόφων, τοποθετημένα σε ένα ωραίο περιβάλλον με πολυάριθμες εγκαταστάσεις και ανέσεις, όπως πισίνες, εστιατόριο, business centre, super market, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και μπάσκετ κ.α. Η πράσινη οικιστική ανάπτυξη θεωρείται ως το πιο καινοτόμο και ολοκληρωμένο οικιστικό project στην Κύπρο και βρίσκεται στη Λεμεσό, σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή στα δυτικά της πόλης, ενώ γειτνιάζει με το Casino City of Dreams Mediterranean και ταυτόχρονα συνορεύει με το νέο Limassol Greens Golf Resort και το My Mall.

Με τις τιμές των ενοικίων στη Λεμεσό να έχουν φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το Sunset Gardens απευθύνεται κυρίως σε νεαρά ζευγάρια, που θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία. Οι πολλές και ποιοτικές ανέσεις που διαθέτει το νέο έργο της Imperio, προσφέρουν ποιότητα ζωής και ένα σύγχρονο lifestyle στους κατοίκους του, ισορροπώντας την καθημερινότητα μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, καθώς παρέχει πολυάριθμες δραστηριότητες σε αρμονία με τη φύση, προς ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας των κατοίκων. Σημαντικότερο χαρακτηριστικό της ανάπτυξης είναι πως φιλοδοξεί να παρέχει την εναλλακτική επιλογή σε επαγγελματίες και νεαρά ζευγάρια, προκειμένου να ξεφύγουν πλέον από τα υψηλά ενοίκια της πόλης και να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία.

Αξίζει καταληκτικά να σημειωθεί ότι η ανατολική πλευρά του Sunset Gardens είναι εδώ και καιρό sold out, ενώ όπως πληροφορούμαστε, έχει ήδη πωληθεί περίπου 30% των διαμερισμάτων της υπό ανέγερσης δυτικής πλευράς του έργου. Συνολικά έχουν πωληθεί περισσότερα από 160 διαμερίσματα, με τις πωλήσεις να συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

ΔΗΛΩΣΗ

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

«Λόγω της εξαιρετικά αναπτυσσόμενης τοποθεσίας και των μοναδικών στην αγορά χαρακτηριστικών του Sunset Gardens, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο και αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν σε τέτοιου είδους αναπτύξεις. Με τη συνολική αξία του σημαντικού για την Κύπρο έργου να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, το Sunset Gardens βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για νέες οικιστικές αναπτύξεις, γεγονός το οποίο προσδίδει σημαντική προοπτική για μελλοντική αύξηση της αξίας των ακινήτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο CEO του Sunset Gardens, Νικόλας Αγιομαμίτης.