Περισσότερους από 150 υπαλλήλους έχει μεταφέρει στο νέο της γραφείο στη Λευκωσία η εταιρεία Wrike, με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία εξειδικεύεται στη διαχείριση έργων μέσω του λογισμικού της.

Το γραφείο της Wrike στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία, βρίσκεται σε ένα ενεργειακά αποδοτικό κτήριο, κατηγορίας Α.

«Η θέση της Κύπρου ως αναδυόμενου ευρωπαϊκού τεχνολογικού κόμβου έχει ενισχυθεί με την απόφαση της Wrike να ανοίξει γραφεία στη Λευκωσία», δήλωσε ο Γιώργος Καμπανέλλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest Cyprus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο αμερικανικός κολοσσός που ανοίγει γραφείο στην Κύπρο

«Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, ο Invest Cyprus είναι έτοιμος να παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη σε διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί. Εκτός από ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο, η απόφαση της Wrike αποτελεί απόδειξη της συνολικής οικονομικής ισχύος της Κύπρου», πρόσθεσε.

Από τη πλευρά του, ο Andrew Filev, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Wrike, επεσήμανε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος σε σύγκριση με άλλους πιθανούς επενδυτικούς προορισμούς.

Η Wrike ιδρύθηκε το 2006 από τον Andrew Filev, ο οποίος αρχικά αυτοχρηματοδοτούσε την εταιρεία, πριν λάβει χρηματοδότηση από επενδυτές. Τον Ιανουάριο του 2021, η Citrix Systems ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Wrike για 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια, με την εξαγορά να κλείνει τον Μάρτιο.